Nordmann skal lede forhandlingene om ny klimaavtale

FIKK TOPPJOBB: Harald Dovland får ansvaret for en arbeidsgruppe som skal lede arbeidet med en ny klimaavtale fram mot 2015.
FIKK TOPPJOBB: Harald Dovland får ansvaret for en arbeidsgruppe som skal lede arbeidet med en ny klimaavtale fram mot 2015.

Den norske diplomaten Harald Dovland får ansvaret for en arbeidsgruppe som skal lede arbeidet med en ny klimaavtale fram mot 2015.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ble avgjort på et møte i Bonn fredag, der det ble enighet om hvordan forhandlingene om en ny internasjonal klimaavtale skal organiseres.

Det ble vedtatt en dagsorden som bestemmer hvordan arbeidet med den nye avtalen skal organiseres, og det ble valgt to forhandlingsledere som får ansvaret for å drive arbeidet framover.

Det første året skal forhandlingene ledes av Norges tidligere sjefforhandler Harald Dovland og Indias representant Jayan M. Mauskar.

– Dovland får en viktig, men vanskelig oppgave. Han må bidra til at en ny avtale både sikrer store nok utslippsreduksjoner til at vi unngår farlige klimaendringer, og at ansvaret for at disse reduksjonene fordeles på en rettferdig måte, sier Naturvernforbundets klimarådgiver Ola Skaalvik Elvevold.

Det var under klimatoppmøtet i Durban i desember at det ble vedtatt å sette i gang en ny runde med forhandlinger for å komme fram til en ny internasjonal klimaavtale innen 2015.

Les også: Vil mane til grønn energi i Rio

Nobelprisvinner Haavelmo kom med et utålelig miljøbudskap.

Les flere nyheter

Personvernpolicy