Meny

NHO hedrer Sundvolden med hederspris:

Skulle ønske de fikk prisen for god hotelldrift

PREGET: Sundvolden Hotel sliter med at gjester assosierer hotellet med 22. juli.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NHO tildeler Sundvolden Hotel og Utvika Camping hederspris for heltemodig innsats 22. juli. Hotellsjef Vidar Hovde håper gjestene snart slutter å forbinde hotellet med massakren.

NHO tildeler Sundvolden Hotel og Utvika Camping med hederspris for heltemodig innsats 22. juli.

‒ De to virksomhetene vil for alltid være et symbol på handlekraft, medmenneskelighet og omsorg, sier Ragnar Heggdal, president i NHO Reiseliv i en pressemelding.

Prisen blir tildelt Sundvolden Hotel og Utvika Camping på grunn av det store ansvaret de ansatte og frivillige påtok seg 22. juli i fjor.

– Vi er selvfølgelig veldig fornøyde med å få en slik pris, men jeg skulle ønske vi fikk en pris for god hotelldrift i stedet, sier hotellsjef ved Sundvolden Hotel, Vidar Hovde, til ABC Nyheter.

Les også: Terroren ga 4,5 mill. i hotellregning

Blir valgt bort

Etter 22. juli har Hovde gjentatte ganger opplevd at flere bedrifter og aktører velger bort Sundvolden Hotel til fordel for konkurrenter.

– Det oppleves som litt urettferdig at de har negative assosiasjoner til oss med tanke på 22. juli. Vi har hatt en nedgang i belegget til tross for at resten av bransjen på Østlandet har hatt en vekst, sier Hovde.

Nå ser Hovde og de andre ansatte ved Sundvolden Hotel frem til at rettsaken mot Anders Behring Breivik og ettårsjubileet for 22. juli er overstått.

– Vi ønsker at dette skal roe seg, og at de som har valgt oss bort skal komme tilbake, sier han.

Les også: Det så ikke bra ut

Flotte ambassadører

NHO er likevel imponerte over Sundvolden Hotel og Utvika Campings innsats, og mener de er flotte ambassadører for norsk reiselivsnæring.

– De er gode mennesker og flotte symboler med god handlekraft. Uten innsatsen som alle de ansatte ved Utvika Camping og Sundvolden Hotel la ned denne dagen i juli, kunne resultatet blitt langt verre. Det er vi og en hel nasjon evig takknemlige for, sier president i NHO Reiseliv, Ragnar Heggdal.

Les flere nyheter her

Populært