Meny

Kommunestreiken trappes opp

Mimi Bjerkestrand i Unio og leder av Politiets Fellesforbund, Arne Johannessen utenfor stortinget. Meklingen for de statsansatte har brutt sammen og rundt 10.000 arbeidstakere er i streik. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fagforbundet tar ut ytterligere 15.000 medlemmer i streik rett over pinse. YS trapper opp med rundt 500 i kommunene.

Opptrappingen fra Fagforbundet skjer fra arbeidsdagens begynnelse tirsdag 29. mai. Rundt 9.500 medlemmer ble tatt ut i den første fasen, mens ytterligere 15.000 følger over pinse.

Totalt er 25.000 tatt ut i streik over hele landet, melder Nyhetskanalen. Partene forhandler fremdeles på overtid, og det er foreløpig ingen streik i hovedstaden.

Dette er første gang på 28 år det er storstreik i Norge.

Fagforbundets leder Jan Davidsen, som er forhandlingsleder for LO Kommune, føler seg trygg på å vinne fram med kravene ved dette oppgjøret. I et videointervju på forbundets hjemmeside sier han at entusiasmen er stor blant medlemmene.

Les også: Viser bare halve værmeldingen

919 medlemmer i streik

Opptrappingen i YS skjer fra samme tidspunkt og til sammen 919 medlemmer vil være i streik over pinse.

– Arbeidsgiverne har ikke kommet med tilbud som gjør at vi kan mekle videre. Derfor varsler vi opptrapping av streiken, sier forhandlingsleder for YS Kommune, Gunn Olander.

Les også: Slipper ut av fengsel på grunn av streik

Askøy og Narvik

Til sammen vil 24.228 medlemmer av Fagforbundet være i streik fra tirsdag. To nye kommuner blir omfattet av utvidelsen: Askøy og Narvik.

Fellesforbundet vil i fase to ta ut medlemmer i barnehager, skoler og SFO, idrettsanlegg og svømmehaller. Første uttak omfattet hovedsakelig medlemmer i administrative stillinger.

Forbundet understreker at opptrappingen ikke setter liv og helse i fare og at det tas hensyn til barn med spesielle behov.

Les alt om streiken

Les flere nyheter

Privatøkonomi
Populært