Meny

Kommunestreiken trappes opp

Mimi Bjerkestrand i Unio og leder av Politiets Fellesforbund, Arne Johannessen utenfor stortinget. Meklingen for de statsansatte har brutt sammen og rundt 10.000 arbeidstakere er i streik. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fagforbundet tar ut ytterligere 15.000 medlemmer i streik rett over pinse. YS trapper opp med rundt 500 i kommunene.

Opptrappingen fra Fagforbundet skjer fra arbeidsdagens begynnelse tirsdag 29. mai. Rundt 9.500 medlemmer ble tatt ut i den første fasen, mens ytterligere 15.000 følger over pinse.

Totalt er 25.000 tatt ut i streik over hele landet, melder Nyhetskanalen. Partene forhandler fremdeles på overtid, og det er foreløpig ingen streik i hovedstaden.

Dette er første gang på 28 år det er storstreik i Norge.

Fagforbundets leder Jan Davidsen, som er forhandlingsleder for LO Kommune, føler seg trygg på å vinne fram med kravene ved dette oppgjøret. I et videointervju på forbundets hjemmeside sier han at entusiasmen er stor blant medlemmene.

Les også: Viser bare halve værmeldingen

919 medlemmer i streik

Opptrappingen i YS skjer fra samme tidspunkt og til sammen 919 medlemmer vil være i streik over pinse.

– Arbeidsgiverne har ikke kommet med tilbud som gjør at vi kan mekle videre. Derfor varsler vi opptrapping av streiken, sier forhandlingsleder for YS Kommune, Gunn Olander.

Les også: Slipper ut av fengsel på grunn av streik

Askøy og Narvik

Til sammen vil 24.228 medlemmer av Fagforbundet være i streik fra tirsdag. To nye kommuner blir omfattet av utvidelsen: Askøy og Narvik.

Fellesforbundet vil i fase to ta ut medlemmer i barnehager, skoler og SFO, idrettsanlegg og svømmehaller. Første uttak omfattet hovedsakelig medlemmer i administrative stillinger.

Forbundet understreker at opptrappingen ikke setter liv og helse i fare og at det tas hensyn til barn med spesielle behov.

Les alt om streiken

Les flere nyheter

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært