Bølge av søksmål etter Facebooks børsnotering

TRØBBEL: Facebook er overpriset, mener flere. foto: NTB scanpix
TRØBBEL: Facebook er overpriset, mener flere. foto: NTB scanpix

Verdien på Facebook-aksjene fortsatte å falle onsdag som følge av påstander om at flere aktører kuttet prognosene for Facebooks inntekter rett før selskapet ble børsnotert.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi har fulgt reglene, fremholder storbanken Morgan Stanley, ett av selskapene som håndterte Facebooks børsnotering sist fredag, og som nå er stevnet for retten i delstaten Massachusetts.

Ved salgsstart ble Facebooks verdi fastsatt til 104 milliarder dollar. Siden har det sunket til 86 milliarder dollar. Bare i løpet av tirsdagen sank aksjekursen med 8,6 prosent.

Analytikere mener at Morgan Stanley lot Facebook blåse opp prisen på aksjene og antall aksjer da salget startet fredag, for slik å skaffe seg 16 milliarder dollar i ny kapital.

En investor som har stevnet Nasdaq-børsen, anklager børsen for å ha håndtert introduseringen av Facebooks aksjenotering skjødesløst.

En annen stevning er rettet mot Facebook-grunnlegger Mark Zuckerberg, som i likhet med Morgan Stanley er saksøkt for brudd på lovene om verdipapirhandel.

Philip Goldberg har på vegne av alle dem som har tapt økonomisk på aksjekjøp, levert inn et gruppesøksmål mot Nasdaq i delstaten Maryland.

Les også: Facebook stuper på børsen

- Ikke bruk Facebook som bestevenninne

FB-notering kan gi dobbelt så mange aksjeeiere


Les flere nyheter

Personvernpolicy