Meny

Ikke vent med å betale restskatten

IKKE VENT: Betaler restskatten innen 31.mai, og unngå ett års rentebelastning, oppfordrer Helge Dalen, direktør i Bank 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fikk du baksmell på skatten i år, lønner det seg å betale restskatten innen 31. mai.

– Innbetaler du tilleggsforskudd innen 31. mai slipper du renter. Venter du lenger blir det beregnet rente på hele restskatten fra 1. juli 2011. Du blir altså belastet med løpende renter for et helt år, sier administrerende direktør Helge Dalen i Bank2 i en pressemelding.

De som ikke betaler ved forfallsdato for restskatt 20. august, blir ofte overrasket over at det blir beregnet forsinkelsesrente på 8,78 prosent fra dag én.

Dalen mener det finnes store fordeler ved å ha oversikt over hva man betaler i skatt, slik at man kan dra nytte av fradragene.

– Skatteplanlegging kan høres ut som et fremmedord for mange og noe som bare gjelder for rike mennesker. Men det er viktig for folk flest å planlegge sin egen skattebetjening. Et av de skattemessige hovedfradragene er renteutgifter og det er viktig å ha kontroll over egne fradrag hvis man ønsker å unngå restskatt, sier Dalen.

Les også:

18.mai koster Norge fire milliarder

Tidligere Yara-sjef siktet i korrupsjonssak

Facebook stuper på børsen

Les flere økonominyheter

Privatøkonomi
Populært