Meny

– Ap ville kutte halve bondetilbudet

Raseri: Bøndene har aksjonert mot statens jordbrukstilbud. Mandag bryter det løs igjen i Oslo. Foto: NTB Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeiderpartiet (Ap) ville tilby bøndene 400 millioner kroner i jordbruksoppgjøret, ifølge avisa Nationen. Det er under halvparten av tilbudet som bøndene avviste.

Det skal ha vært statsråd Karl Eirik Schjøtt-Pedersen som frontet Aps syn i de interne forhandlingene i regjeringen forut for jordbruksoppgjøret.

Les om spillet bak regjerings-kulissene.

Ifølge Nationens kilder ville Finansdepartementet gi bøndene et enda dårligere tilbud. Departementet foreslo at bøndene skulle få over 50 millioner mindre enn i fjorårets oppgjør.

Landbruksminister Lars Peder Brekk (Sp) skal på sin side ha foreslått å gi bøndene over 2 milliarder.

Raseri etter brudd

Bondeorganisasjonene valgte forrige helg å avvise statens forslag om 900 millioner kroner før det i det hele tatt ble satt i gang forhandlinger.

Les: For første gang på 12 år.

Verken Schjøtt-Pedersen, Brekk eller finansminister Sigbjørn Johnsen har ønsket å kommentere Nationens opplysninger.

- Noen gir blanke f...

Sp-leder Liv Signe Navarsete er frustrert over at bøndenes misnøye den siste tiden har vært rettet mot Senterpartiet, og antyder at de heller burde kritisere Ap, skriver Klassekampen.

«Det er pussig at de kjefter ned oss som kjemper for landbruket i ett og alt, mens de som enten gir blanke f.. eller rett og slett motarbeider næringen, kan sitte i ro og mak. Ikke rart at landbruket sliter – med en slik strategi», skrev Navarsete i en diskusjon på Facebook-gruppen «Venner av norsk landbruk» 17. mai.

Arbeiderpartiets generalsekretær Raymond Johansen er imidlertid ikke enig i at det bare er Senterpartiet som får føle bøndenes vrede. I et intervju med Dagsavisen understreker han at også Ap får gjennomgå av sinte bønder.

Les flere nyheter.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært