Eiendomsmegler etterforskes for bedrageri

En eiendomsmegler etterforskes for å ha brukt en fiktiv budgiver for å trekke opp prisene.(Illustrasjonsfoto: Jarl Fr. Erichsen / NTB Scanpix)
En eiendomsmegler etterforskes for å ha brukt en fiktiv budgiver for å trekke opp prisene.(Illustrasjonsfoto: Jarl Fr. Erichsen / NTB Scanpix)

Ingen spor etter budgiver som drev opp prisen i budrunde.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I løpet av budrunden steg prisen på Oslo-leiligheten med 600.000 kroner, men ingen spor fantes etter den påståtte budgiveren som drev opp budene.

Nå etterforskes tidligere Aktiv-megler Thomas S. Amundsen av politiet – mistenkt for bedrageri, skriver Dagens Næringsliv.

Amundsen har vært daglig leder ved Postbanken Eiendomsmegling, senere Aktiv eiendomsmegling på Majorstuen i Oslo siden tidlig på 2000-tallet, og var ifjor høst også Oslo-meglernes representant i NRK-programmet «Solgt».

Glemt i golfbagen

Det var vinneren av budet som reagerte da han fikk se eiendomsmeglerens budjournal. Etter klage fra kjøperen kom Finanstilsynet på uanmeldt besøk til Aktiv på Majorstuen, og heller ikke de fant spor etter budgiveren.

Amundsen har fortklart at budskjemaet var blitt med på en runde på golfbanen dagen etter budrunden, og var deretter blitt gjenglemt i golfbagen.

Amundsen har videre forklart at budrunden foregikk via telefon. Men Finanstilsynet fant ingen spor av konkurrerende budgiver i meglerens telefonlogg.

«Urettferdig behandlet»

– Megleren har status som mistenkt i saken. Vi er midt i en større etterforskning, og flere viktige avhør gjenstår. Saken er prioritert hos oss, sier Gro Smogeli, leder ved Oslo-politiets finans- og miljøseksjon til Dagens Næringsliv.

«Finanstilsynet finner det (...) svært lite sannsynlig at angivelig konkurrerende budgiver er reell budgiver» skriver tilsynet etter undersøkelsene rundt Thomas S. Amundsen.

– Jeg har påklaget avgjørelsen, og synes jeg er blitt urettferdig behandlet. Det er ikke noen tvil om at jeg har gjort noen feil i jobben, men det er drøyt å bli fratatt levebrødet, sier Amundsen til Dagens Næringsliv.

Les også:

- Boligprisene er 15-20 prosent for lave

- 30 kvadratmeter når du er 40 år er ikke så kult

- Ikke stress inn i boligmarkedet

Les mer om bolig og interiør i ABC Nyheter

Les flere økomominyheter

Les også:

Spår boligprisvekst på 10 prosent

Her vil boligprisene øke mest de neste årene

Personvernpolicy