Bombetrussel stanset Thorning-Schmidts 1. mai-tale

Bare minutter før Danmarks statsminister Helle Thorning-Schmidt skulle holde sin 1. mai-tale i Odense, avlyste politiet arrangementet på grunn av en bombetrussel. Men ingen bombe ble funnet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minutter før Danmarks statsminister Helle Thorning-Schmidt skulle holde sin 1. mai-tale i Odense, ble arrangementet avlyst på grunn av en bombetrussel. Men ingen bombe ble funnet.

En mistenkelig veske førte til at bombealarmen gikk. Vesken viste seg senere å ikke inneholde annet enn noen private effekter, som senere ble meldt stjålet, ifølge den danske hærens bombegruppe

Ifølge Odenses borgermester Anker Boye ble arrangementet imidlertid flyttet på grunn av en konkret bombetrussel.

– Folk fra Politiets Efterretningstjeneste kom og fortalte at det var kommet inn en bombetrussel, og at vi måtte rydde plassen. Jeg gikk deretter opp og fortalte det til de fremmøtte, sier Boye.

Politiet sendte bombeeksperter til Flakhaven foran rådhuset i Odense, hvor Thorning-Schmidt etter planen skulle ha holdt sin tale på arbeidernes dag. Et stort område ble sperret av.

– Et vitne sier en person la en veske i en søppelbøtte og kjørte av stedet i full fart, sier Erik Skov ved politiet i Fyn. Talen ble flyttet til Eventyrhaven, som ligger et annet sted i byen.

Les flere nyheter

Personvernpolicy