Hydro-sjefen lover å ta nødvendige grep

Hydro vil fortsette med omstruktureringsarbeid og kostnadsredusering, sier Hydros konsernsjef Svein Richard Brandtzæg. Foto: Thomas Øijord, NTB Scanpix
Hydro vil fortsette med omstruktureringsarbeid og kostnadsredusering, sier Hydros konsernsjef Svein Richard Brandtzæg. Foto: Thomas Øijord, NTB Scanpix

Første kvartal ble preget av sviktende etterspørsel og lave aluminiumspriser.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aluminiumsgiganten Hydro fikk et underliggende resultat på 557 millioner kroner i årets første kvartal, viser kvartalsrapporten som ble lagt frem fredag morgen.

Dermed klarer ikke selskapet helt å nå opp til analytikernes forventninger. Det var på forhånd ventet et underliggende driftsresultat på 584 millioner kroner for første kvartal 2012, ifølge TDN Finans.

- Ta de nødvendige grepene

- Fortsatt svak etterspørsel og lave aluminiumpriser har hatt negativ effekt på resultatene for første kvartal. Vi vil fortsette vårt omstruktureringsarbeidet, redusere kostnader og ta de grepene som er nødvendige for å holde stø kurs, sier Hydros konsernsjef Svein Richard Brandtzæg i en pressemelding tirsdag.

Sammenlignet med foregående kvartal er det underliggende driftsresultatet mer enn halvert.

- Avhengig av den videre makroøkonomiske utviklingen i Europa forventer vi en global vekst i etterspørselen etter aluminium på tre prosent utenfor Kina i 2012, sier Brandtzæg.

Lavere priser og volum

Underliggende driftsresultat for Bauksitt & Alumina gikk ned i forhold til fjerde kvartal, hovedsakelig som følge av lavere realiserte aluminapriser og lavere salgsvolum. Produksjonen av bauksitt og alumina var stabil, opplyser selskapet.

Lavere realiserte aluminiumpriser og lavere produktpremier hadde en betydelig negativ effekt på underliggende driftsresultat for divisjonen for primærmetall i kvartalet, noe som ble delvis utliknet av høyere salgsvolum og lavere råvarekostnader.

- Gode produksjonsresultater

«Produksjonsvolumet gikk ned, hovedsakelig på grunn av nedstengningen av den ene produksjonslinjen ved metallverket Kurri Kurri i Australia», skriver selskapet i rapporten.

- Jeg er glad for å se gode produksjonsresultater, spesielt fra de strategiske viktige anleggene Qatalum, Paragominas og Alunorte. Dette gir oss et solid grunnlag for framskritt når markedet tar seg opp igjen. Virksomme og effektive forbedringsprogrammer i de heleide smelteverkene våre går som planlagt, og bidrar også til et solid utgangspunkt for framtiden, sier Brandtzæg.

Resultater Norsk Hydro
Tall i millioner kronerFørste kvartal 2012Første kvartal 2011Ventet ifølge TDN Finans
Driftsinntekter/omsetning21.74822.81522.906
Underliggende driftsresultat55701.01.538584
Driftsresultat66501.01.604543
Resultat før skatt109831.12.467560

Les også:

Deutsche Bank frykter aksjefall for DNB

Bedre enn ventet fra Nordea

Bedre enn ventet fra SEB

Banker vil nedbemanne

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden