- Situasjonen er veldig vanskelig

Det høye prisnåvet skaper trøbbel for boligbyggingen, mener Obos-direktør Martin Mæland. Foto: Obos
Det høye prisnåvet skaper trøbbel for boligbyggingen, mener Obos-direktør Martin Mæland. Foto: Obos

Obos-sjefen ser store utfordringer i dagens marked.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Obos-sjef Martin Mæland har lenge ment at prisnivået er en utfordring for nivået på boligbyggingen. Og han har ikke endret mening.

- Når byggekostnadene er så høye som de er, er situasjonen veldig vanskelig. Mange steder, som i Groruddalen, klarer vi ikke å komme ned på markedspris, og da blir boligene bare ikke solgt. Dette tror jeg ikke myndighetene tok høyde for da de la inn de nye avgiftene som gjør boligbygging enda dyrere, sier Mæland til Finansavisen.

- Meget vanskelig

Han sier til avisen at entreprisekostnad per kvadratmeter nå nærmer seg 30.000 kroner, og at man sammen med rekordhøye tomtepriser og alle andre kostnader som kommer i tillegg fort kan havne på det dobbelte i de mest attraktive stedene i Oslo.

- Man kan bygge rimeligere der tomteprisene er lavere, men jeg vil si det er meget vanskelig - om enn ikke umulig - å bygge nye boliger i Oslo for under 45.000 kroner per kvadratmeter i dagens marked, sier han til avisen.

De som ser for seg å kjøpe en ny Obos-leilighet på 100 kvadratmeter som igangsettes i disse dager, må dermed regne med å bla opp minst 4,5 millioner kroner.

Les også:

- Ikke rart at boligprisene stiger så mye som de gjør

Hytter for 2,3 milliarder til salgs

Nå vokser bonusene igjen

- Jeg er aldri fornøyd med å tape penger

Les flere artikler fra ABC Penger her

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden