Hytter for 2,3 milliarder til salgs

Folk tenker seg om flere ganger nå før de kjøper hytte (foto Scanpix).
Folk tenker seg om flere ganger nå før de kjøper hytte (foto Scanpix).

Antallet til salgs er mye høyere enn i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ferske tall fra Finn.no indikerer at utbudet av hytteeiendommer ved sjøen i år kommer til å bli langt høyere enn ifjor, skriver Dagens Næringsliv.

Spørsmålet er imidlertid om det også er flere kjøpere. 835 landsteder ved sjøen til en verdi på nær 2,3 milliarder kroner er lagt ut for salg siden nyttår. Det er en økning på 20 prosent fra ifjor.

Dyrest

Det dyreste landstedet til salgs ligger på Tåtøy utenfor Kragerø.

Et småbruk fra 1885 med et visst oppussingsbehov, 650 mål tomt, 71 festetomter, flere regulerte boligtomter og en rekke båtplasser. Prisen er 50 millioner kroner.

Terje Tinholt hos Nordvik & Partners i Oslo forsøkte å selge landstedet også ifjor, men tror nå markedet for de mest eksklusive landstedene utvilsomt går en lys fremtid i møte etter flere år med stagnasjon i kjølvannet av finanskrisen.

Gått ned 20–30 prosent?

Jan I. Opthun hos Advokatfirma Midgaard & Opthun i Kragerø er per dato megleren med flest kostbare strandeiendommer ute for salg, sier til DN at folk generelt er langt mer selektive enn de var før 2008 og tenker seg om både en og fem ganger før de handler.

– Der har det nok vært en viss treghet. Det er jo smertelig for den som mente han for fire år siden hadde en strandeiendom verdt 18 mill å gå ned til 13–14 millioner nå. Det er ikke alle som klarer å ta inn over seg den ny virkeligheten, sier Opthun til Dagens Næringsliv.

Han indikerer at prisnedgangen har vært på 20–30 prosent siden toppen.

Heller ikke meglerveteranen Tore Solberg i Z-Eiendom i Sandefjord er nevneverdig euforisk.

– Jeg tror det blir et ganske bra marked, altså, men det er altfor tidlig å si hvor bra. I motsetning til før 2008 vil kjøperne nå ha beviser på at ting går unna før de kommer ned fra gjerdet, sier han til Dagens Næringsliv.

Les også:

Som å kombinere en brødrister med et kjøleskap

- Jeg tenkte: Wow, hvilken action - her vil jeg jobbe

Nesten flau over å presentere «overskudd»

- 15-prosentregelen forsvinner neppe

Personvernpolicy