Vil gjøre Frp til snusernes parti

Jøran Kallmyr i Oslo Frp. Foto: Lise Åserud / Scanpix.
Jøran Kallmyr i Oslo Frp. Foto: Lise Åserud / Scanpix.

Fremskrittspartiet er lei stadige forslag fra ulike råd og utvalg som har til hensikt å forebygge bruken av tobakk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en resolusjon som ble vedtatt under partiets landsmøte på Gardermoen søndag, avviste partiet en rekke forslag fra Nasjonalt råd for tobakksforebygging. Rådet har blant annet foreslått å forby snus, røykerom og taxfreesalg av tobakk.

– Landsmøtet avviser alle disse forslagene da de bygger på en formynderholdning og er en hets mot røykere og snusere, heter det i resolusjonen som også slår fast at røykerne utsettes for heksejakt av statlige myndigheter.

Les også: Frp droppet ultimatum om bompenger

Jøran Kallmyr fra Oslo vil gjøre Frp til snusernes parti og gikk kraftig ut mot EU-direktiv som skal begrense bruken av snus.

– Jeg vil ikke bli diktert av en byråkrat i Brussel som aldri har hatt en pris under leppa, sa Kallmyr. Han beskrev snus som det viktigste folkehelseproduktet siden antibiotika og viste til at mange røykere har sluttet ved å gå over til snus.

Les flere nyheter

Personvernpolicy