Ingen streik i byggeindustrien

Det blir ingen streik i byggeindustrien etter at Fellesforbundet og Byggenæringens Landsforbund ble enige flere timer på overtid.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Meklingsfristen var opprinnelig satt til midnatt fredag, men ikke før klokken 08.30 lørdag morgen klarte partene å godta en skisse lagt fram av mekler Mats Stensrud.

– Begge partene var noe misfornøyde, og det pleier å være et godt tegn, sier Stensrud til NRK.

Minstelønnssatsen er økt til 152,50 kroner for de som har vært ansatt i ett år, og fagarbeidertillegget er økt til 9,25 kroner per time. Satsene for skift- og ulempetillegg økes også, og partene er enige om likelønnsvurdering ved lokale forhandlinger.

Overenskomsten for Byggeindustrien fikk også med seg resultatet av felleskravene fra frontfaget med et generelt tillegg på 1,25 kroner per time, pappapermisjon, utgifter til tannlege som del av korte velferdspermisjoner og at ansatte i vikarbyråer skal være omfattet av fellesforbundets overenskomster. Resultatet av meklingen skal nå behandles i de respektive organisasjoner og svarfristen er satt til 10. mai.

Les flere nyheter

Personvernpolicy