Tomra må betale EU-bot på 180 millioner kroner

Gigantbot: Tomra må betale 180 millioner kroner i bot for å brutt EØS sine konkurranseregler. (Foto: Gorm Kallestad/Scanpix)
Gigantbot: Tomra må betale 180 millioner kroner i bot for å brutt EØS sine konkurranseregler. (Foto: Gorm Kallestad/Scanpix)

Brøt EØS sine konkurranseregler.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

EU-domtolen har valgt å opprettholde EU-kommisjonens millionbot til det norske panteselskapet Tomra, skriver hegnar.no.

Les også: Jubler over nye alternativer til EØS

Bota er på 180 millioner kroner og ble gitt i 2006 ettar at Tomra brøt to EØS-artikler om konkurransevilkår i perioden 1998-2002.

– Det er interessant at domstolens 1. instans og generaladvokaten avviser samtlige seks påstander fra Tomra. Dette viser også at norske bedrifter må forsvare seg for EU-retten når de opererer på EU-markedet, sa advokatfullmektig og EØS-ekspert Bjørnar Alterskjær til ABC Nyheter tidligere i år.

– Ett av spørsmålene var om Tomra var uforsiktige, eller hatt til hensikt å skvise ut små konkurrenter. Kommisjonen kom til at selskapet faktisk hadde hatt til hensikt å begrense markedet, påpekte Alterskjær.

Tomra har tidligere avsatt penger til bota på 180 millioner kroner, og opprettholdelsen vil dermed ikke påvirke selskapets regnskap.

Les flere økonominyheter

Personvernpolicy