Meny

Kjøper seg inn hos «fienden»

Ny eier skal sørge for lavere kostnader og lavere priser i Expert. Foto: Expert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den gamle eierne av Elkjøp kjøper seg inn.

Øivind Tidemandsen (50) har skiftet side. Nå skal han kapre kunder fra Elkjøp-kjeden som han selv bygde opp, skriver Dagens Næringsliv. I 1999 solgte Øivind Tidemandsen seg ut av Elkjøp-kjeden med 800 millioner kroner i fortjeneste.

Nå skal han sørge for at salget skyter fart hos erkefienden Expert. I første omgang kjøper Tidemandsen ti prosent av aksjene.

– Selv om veldig mye er forandret på 12 år er dette fortsatt en bransje jeg kjenner. Jeg har hele tiden holdt på med handel, og er glad i handel. Gjør man det riktig blir det litt penger ut av det også, sier Tidemandsen til Dagens Næringsliv.

Store tap

Wilhelmsen-familien som kjøpte børsnoterte Expert i 2007 har tapt store penger siden kjøpet. Ifjor nådde Expert-kjeden bunnen da den apte over én milliard kroner. Prisen på Tidemandsens aksjekjøp vil partene ikke ut med, men de røper at Tidemandsen også har sikret seg retten til å kjøpe ytterligere 40 prosent og bli likestilt eier med Awilhelmsen. Avgjørelsen vil bli tatt i løpet av året.

Før jul overtok Svein Sivertsen styrelederjobben i Expert. Hans analyse var enkel:

– Elkjøp hadde 300 butikker og omsatte for 16 milliarder kroner. Expert hadde 1.000 butikker og omsatte for ti milliarder kroner, sier han til DN.

- Kan snu trenden

Tidemandsen mener imidlertid at det ikke er for sent å snu trenden. Han svarer kontant på hva som må til.

– Lave kostnader og lave priser. Og så tror jeg man må bli god på netthandel. Nettet har lagt et prispress på utsalgspriser og begynner å bli en betydelig aktør. I Sverige har det kommet en ny konkurrent i Media Markt. Vi er også inne i en «dipp». Alle har kjøpt flatskjerm. Hva blir det neste?, sier Tidemandsen. Elkjøp-sjef Ronny Blomseth kommenterer den overraskende nyheten på følgende vis:

– Vi setter pris på Expert som konkurrent og ønsker dem lykke til.

Les også:

Nå skal renten settes opp 12 ganger

Seadrill-rigg videresolgt for 900 mill. mer

- Unngå ledernes «7 dødssynder»

Reder-sønn med kjapp milliongevinst

Privatøkonomi
Populært