Meny

Besøkte over 200 Statoil-stasjoner

Konsernsjef og gründer Alain Bouchard i Couche-Tard vil kjøpe Statoil Fuel & Retail for 15,9 milliarder kroner (foto: Scanpix).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alain Bouchard spiste pølser og sjekket tilbudet på Statoil-stasjoner i Norge, Danmark, Polen og Baltikum. Så la han 15,9 milliarder kroner på bordet for bensinstasjonkjeden.

Toppledelsen i det kanadiske bensin- og kioskvareselskapet Couche-Tard besøkte mer enn 200 Statoil-stasjoner før de bestemte seg for å kjøpe bensinkjeden.

Det fortalte konsernsjef og gründer av Couche-Tard, Alain Bouchard, på en presentasjon i forbindelse med budet på Statoil Fuel & Retail onsdag. Det kanadiske selskapet byr 53 kroner på samtlige aksjer i selskapet, tilsvarende 15,9 milliarder kroner.

Gode ideer

Sammen med selskapets ledelse har han spist pølser og sjekket ut tilbudet på Statoilstasjoner i Norge, Sverige, Danmark, Polen og Baltikum. Visa-problemer gjorde at Russland forble usett. Men Bouchard likte det han fikk se. Nå vil han ta norske ideer over Atlanterhavet.

- Vi fant ut at det er mange gode ideer som vi kan ta inn i våre butikker i USA og i Canada, sier han.

Men han påpeker også at fortjenesten på varene utenom drivstoff kan bli enda bedre. I dag kommer tre fjerdedeler av det kanadiske selskapets marginer fra denne virksomheten. Dette er også noe han ser som et potensial for Statoil Fuel & Retail.

I kikkerten

Couche- Tard har lett lenge etter den riktige kandidaten til å danne brohodet for videre ekspansjon i Europa, og snuste også på Statoil-stasjonene før selskapet ble børsnotert.

- Vi har lett i Europa i fem år for å finne de rette mulighetene, sier Bouchard.

Nå vil han bruke sin sterke balanse og Statoil-stasjonenes kontantstrøm til å vokse ytterligere, både organisk og gjennom nye oppkjøp.

- Vi blir del av et selskap med en betydelig vekststrategi, sier konsernsjef Jacob Schram i Statoil Fuel & Retail.

Han legger til at de nye kanadiske eierne både vil fremskynde og utvide konsernets ekspansjonsplaner, og at Oslo blir base for Europa-satsningen.

Les også:

Selger Statoil Fuel & Retail

- Har ikke vært i kontakt med andre aktører

- Er det noe som bekymrer meg, så er det dette

Tjener fett på å leie ut fly

Privatøkonomi
Populært