Meny

Statoil selger sin andel i Statoil Fuel & Retail

Statoil bensinstasjon. Foto: NTB Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kanadisk selskap overtar.

Statoil selger sin andel i bensinstasjonskjeden Statoil Fuel & Retail som konsernet skilte ut og tok på børs i 2001.

Selskapet har akseptert et bud på sin eierandel fra kanadiske Alimentation Couche-Tard på 8,6 milliarder kroner, ifølge en melding onsdag.

Budet er 53 kroner per aksje, som er 52,5 prosent over tirsdagens sluttkurs på 34,75 kroner.

- Denne transaksjonen gir aksjonærene i Statoil Fuel & Retail muligheten til å realisere en betydelig avkastning siden børsnoteringen i 2010. Det vil gi selskapet muligheten til å følge sin strategi under et nytt og langsiktig industrielt eierskap, til fordel for sine kunder og medarbeidere. For Statoil frigjør det kapital, det strømlinjeformer vår portefølje og gjør oss i stand til å ytterligere styrke vårt fokus som et teknologi-fokusert oppstrøms energiselskap, i tråd med vår strategi, sier finansdirektør Torgrim Reitan i Statoil.

- Vi mener at Alimentation Couche-Tard er en sterk industriell eier og at prisen er attraktiv. Tilbudet, som anbefales av styret og ledelsen i Statoil Fuel & Retail, gir en god løsning for alle parter, sier han.

Bensinstasjonkjeden beholder retten til å bruke Statoil-navnet inntil 30. september 2019, som er i tråd med avtalen som ble inngått i forbindelse med børsnoteringen. Statoil Fuel & Retail er også eier av dråpe-logoen, ifølge meldingen.

Statoil vil også fortsatt yte driftsstøttetjenester i en bestemt tidsperiode.

«Viktige handelsavtaler, inkludert salg av raffinerte oljeprodukter, vil også fortsette», heter det.

Statoil eier 54 prosent av aksjene i Statoil Fuel & Retail. Transaksjonen ventes fullført i løpet av andre kvartal 2012.

Les også:

- Er det noe som bekymrer meg, så er det dette

Tjener fett på å leie ut fly

Tøffe tak mot Asia-toppen for norsk advokat

Fant olje for 100 milliarder på første forsøk

Les flere nyheter her

Populært