Meny

Megler om salgspris: - Helt utrolig

Kriger om småleiligheter

Små leiligheter r svært ettertraktede (foto: Obos).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Nå står krigen om de minste leilighetene.
Mer om boligpriser

Boligprisutvikling
Med denne kalkulatoren kan du se hvilken verdiendring det har vært på eneboliger, delte boliger og leiligheter helt siden 1985. Du kan velge mellom over 60 forskjellige distrikter du vil se på. Grunnlaget er gjennomsnittet for året.

Boligprisutvikling alle boliger
Se kvadratmeterpriser, og verdiendringer for de siste årene i forskjellige distrikter av landet. Grunnlaget er siste tilgjengelige månedstall.

Boligprisutvikling eneboliger
Se kvadratmeterpriser, og verdiendringer for de siste årene i forskjellige distrikter av landet. Grunnlaget er siste tilgjengelige månedstall.

Boligprisutvikling leiligheter
Se kvadratmeterpriser, og verdiendringer for de siste årene i forskjellige distrikter av landet. Grunnlaget er siste tilgjengelige månedstall.

Dette tjener du på boligen din
Hvis du er lenge i boligmarkedet, er det også sannsynlig at du vil opparbeide deg en stor boligformue. Her får du et anslag på hvor stor boligformue du opparbeider deg, med realistiske forutsetninger.

Investering i utleiebolig
Kalkulatoren beregner lønnsomheten av å investere i en bolig, for så å leie den ut.

Leieprisforventning
Her kan du se hvilke faktorer som påvirker leiefastsettelsen på lang sikt.

Høye leiepriser, strengere egenkapitalkrav og velstående foreldre presser opp prisene på de minste leilighetene opp, mener flere meglere.

En 32 kvadratmeter stor leilighet på Økern i Oslo ble nylig solgt for 1,7 millioner kroner, drøyt 400.000 kroner over prisantydning, skriver Dagens Næringsliv.

I tillegg kommer fellesgjelden på 225.000 kroner, noe som gir en reell salgspris på over 1,9 millioner kroner.

–Helt utrolig. Før kunne man krige om leiligheter på rundt femti kvadratmeter. Nå står krigen om de aller minste leilighetene, sier Magnus Nordli i Privatmegleren, som nylig solgte leiligheten som hadde en prisantydning på 1,290 millioner kroner

Han tror de minste leilighetene vil fortsette å stige relativt sett mye i pris, og spår et solid løft også i områder som tidligere ble sett som mindre attraktive.

Ikke New York-tilstander

Megleren tror utviklingen i Oslo vil ligne mer og mer på andre storbyer, der prisene i sentrum er så høye at de aller fleste må belage seg på å bo et stykke utenfor.

– I New York koster en 40 kvadratmeter stor leilighet fem millioner dollar, uten at jeg tror vi kommer dit. Men om 10–15 år tror jeg ikke vanlige folk vil ha råd til å kjøpe leilighet alene. De som har mye penger vil kjøpe og leie ut.

Andre eksempler på småleiligheter som nylig har blitt solgt for over to millioner kroner er en 32 kvadratmeter stor leilighet i Gabels gate på Frogner til 2,25 millioner kroner, 250.000 kroner over takst og en kvadratmeterpris på over 70.000 kroner. En leilighet på 35 kvadratmeter i Waldemar Thranes gate gikk ifølge Dagens Næringsliv for nær 2,4 millioner kroner.

Les også:

- Det er bygget altfor få boliger

Her vil boligprisene øke mest de neste årene

Advarer mot norsk rentesjokk

- Boligen gjør deg aldri mer rik (2010)

Privatøkonomi
Populært