Meny

Teknotiser:

Nye smarttelefoner og kaker til iPhone

Cake it easy er en iPhone-app som satser tungt på bakverk. (FOTO: Produsenten)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Superkamera for proffene og kaker på din iPhone. Her er noe av det som rører seg i teknologiverdenen denne uken.

Samsung troner

Den koreanske elektronikkgiganten Samsungs driftsoverskudd i årets tre første måneder ligger på cirka tretti milliarder kroner, og er dermed mer enn doblet på ett år. Hovedårsaken til suksessen er lanseringen av flere nye smarttelefoner, samt den litt større Galaxy Note, i 2011. 3D-TV og internett-TV har også bidratt til økt lønnsomhet. I årets første kvartal solgte Samsung hele 44 millioner smarttelefoner, noe som er en tredobling sammenlignet med samme periode i 2011. Samsung solgte flest smarttelefoner av samtlige produsenter i årets tre første måneder. (Kilde: Tek.no)

Projektor på USB-strøm

I fjor lanserte Acer den lille projektoren C110, som kunne brukes via USB-porten på din bærbare datamaskin. Oppfølgeren, C120, er en såkalt pico-projektor – en håndholdt projektor, eller lommeprojektor. Denne passer derfor godt til forretningsmøter, presentasjoner, foredrag, undervisning – eller hvor du ellers har lyst til å vise film eller lignende. Strømforbruket til C120 er såpass nøkternt at den lett kan kjøre på strøm fra USB-kontakten på din bærbare PC. Det lave forbruket kommer blant annet av lysdioden som sitter i projektoren. Denne kan vise bilder med oppløsninger på opptil 1280x768 piksler. (Kilde: Tek.no)

Bilder på et blunk

Vision Research har nå sluppet kameraet Phantom Miro M320S, som kan kvittere med hele 1540 bilder i sekundet. (Foto: Produsenten)Vision Research har nå sluppet kameraet Phantom Miro M320S, som kan kvittere med hele 1540 bilder i sekundet. (Foto: Produsenten)

Hender det at du synes alt går for fort? Har du rundt 250.000 kroner kan du imidlertid se virkeligheten i svært sakte film. Vision Research har nå sluppet kameraet Phantom Miro M320S, som kan kvittere med hele 1540 bilder i sekundet, i en oppløsning på full HD. Kameraet er nok ikke tiltenkt Ola Normann, men heller det profesjonelle markedet, samt ingeniører og forskere. Akkurat det er kanskje greit, for skal du opp i Miros topphastighet må du ha svært mye lys for å få en rask nok lukker til alle bildene. Det største aberet er nok likevel at den enorme filmengden begrenser opptakslengden til rundt fire sekunder. (Kilde: Tek.no)

Kake-app

Cake it easy er en iPhone-app som satser tungt på bakverk. Med denne appen kan du bestille kaker fra over tohundre norske bakerier via mobilen og betale direkte i appen. Cake it easy lar deg bla deg gjennom kakesortimentet til bakeriene, du kan legge inn eget bilde på kaken ved å laste opp et bilde, og du kan tilpasse kaken etter eget ønske når det gjelder fyll, størrelse og pynt. Du kan også ta eget bilde som legges som et lag på kaken. Videre kan du bestille når og hvor det måtte passe deg, i stedet for å rekke bakeriet før det stenger. (Kilde: Tek.no)

Instagram for Android

Kameraappen Instagram er lastet ned mer enn tretti millioner ganger, men har inntil nå kun vært tilgjengelig for iPhone. Nå er en Android-utgave av appen klar. Instagram lar deg ta bilder med mobiltelefonen, legge på kule effekter og så dele bildene med vennene dine. Instagram for Android er gratis, og fungerer med Android 2.2 og oppover. Android-versjonen skal ha de fleste av funksjonene vi kjenner fra iPhone-utgaven. Du kan enten ta bilder med mobilkameraet, eller legge effekter på bilder du har lagret på mobilen fra før. Bildene kan så deles via Instagram, eller på blant annet Twitter eller Facebook. (Kilde: Tek.no)

Les også:

Test Panasonic GX1: En kraftig liten tass

Brettet som gir deg både i pose og sekk

Les flere nyheter her.

Privatøkonomi
Populært