Meny

Brudd i mekling for hotell- og restaurantarbeidere

Slutt på servicen torsdag? Hotell- og restaurantansatte krever høyere minstelønn. Illustrasjonsfoto: Colourbox.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det kan bli stengte restauranter og hoteller fra torsdag av. Fellesforbundet har brutt meklingen for Riksavtalen for hotell og restaurant.

Partene har nå fire dager på seg før meklingen avsluttes onsdag ved midnatt.

Hvis ikke riksmekleren klarer å få til en avtale som begge parter er enige om, vil det bli streik fra arbeidstidas begynnelse torsdag den 19. april.

I kveld utløper fristen for meklingen i de såkalte frontfagene i industrien.

Les: Norsk streik kan stanse bilproduksjon.

Hoteller og restauranter rammes

I lønns-dragkampen for hotell- og restaurantansatte vil alt fra Radisson Blu i Bergen der det er varslet streik for 119 fagorganiserte, til Heia Gjestegård i Grong der en enslig svale vil nedlegge arbeidet, merke en eventuell konflikt.

Les her om et hotell eller en restaurant i nærheten av deg står på streikelista.

2.348 medlemmer på over 200 spisesteder, kantiner og hoteller i Rogaland, Hordaland, Sør-Trøndelag og Nord-Trøndelag er tatt ut i første streikeuttak.

Krever høyere minstelønn

Fellesforbundets forhandlingsleder Clas Delp sier i en pressemelding at heving av minstelønningene er den viktigste saken i meklingen foruten felleskravene som behandles av frontfagene.

– Vi er nødt til å få en meklingsavslutning nå, slik at vi på onsdag får tatt stilling til om vi kan anbefale en ny avtale eller om vi tar våre medlemmer ut i streik, sier han.

Les flere nyheter her.

Privatøkonomi
Populært