Meny

Her er Norges billigste nettbutikk

Pixmania var den billigste av mer enn 70 nettbutikker i prisundersøkelsen. Illustrasjon: Hardware.no

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Se resultatet av landets største pristest.

Nordmenns netthandel har skutt til værs de siste årene. I fjor handlet vi forbrukerelektronikk på nett for 7,5 milliarder kroner.

Netthandling er mer fleksibelt enn å dra til en fysisk butikk, gir deg bedre rettigheter og som oftest de beste prisene. Samtidig kan du undersøke markedet fra en komfortabel sofa, fremfor å gå fra butikk til butikk.

Mye å spare

Da er det lurt å handle på rett sted, for å få de laveste prisene. Hardware.nos prisundersøkelse viser at du kan spare store summer ved å velge rett nettbutikk.

Vi har i flere år målt prisene til norske nettbutikker for å se hvem som har de jevnt over laveste prisene, senest sommeren 2011.

Nå har vi nok en gang sjekket landets nettbutikker, for å se hvem som er best på pris våren 2012.

Totalt har vi sjekket over 2100 prislinjer blant landets totalt 71 nettbutikker som selger minst ett av totalt 30 elektronikkprodukter innenfor alt fra datakomponenter til TV-er – to ganger. Resultatet viser at du raskt kan spare tusenvis av kroner ved å kjøpe varene dine fra riktig nettbutikk.

Norges billigste denne våren

Handlet du all elektronikken din i år fra Pixmania.com? Da har du trolig spart mye penger. Dette er den billigste av de 71 nettbutikkene i vårens pristest, og den er 34 prosent billigere enn pristestens dyreste nettbutikk, ILB.no. Handler du de 13 produktene i testen begge fører i sitt sortiment, vil det vær hele 11 700 kroner i prisforskjell.

Pristesten viser at Pixmania er 11,87 prosent billigere enn en gjennomsnittlig nettbutikk i Norge. Dette er ikke første gang butikken med franske røtter kommer høyt i vår pristest. Både sommeren 2012 og vinteren 2009 fikk de andreplassen, men de er nå tilbake på topplasseringen de senest hadde i 2008.

Rett bak følger NetOnNet.no, som er 11,26 prosent billigere enn en gjennomsnittlig norsk nettbutikk. De var for første gang i fjor med på totallisten, der de gikk rett til topps, men må denne våren nøye seg med en marginal andreplass.

Landets tredje billigste nettbutikk er Dustinhome.no. De kommer ut som 8 prosent billigere enn gjennomsnittet og gjør dermed en god avansering fra 7. plassen de fikk i fjor sommer. De har det bredeste utvalget av produkter av de tre nettbutikkene på pallen, og fører hele 27 av 30 varer i undersøkelsen.


10 på topp – Total
 NettbutikkHvor mye billigere enn snittet (i prosent)Brukervurdering (mellom 1 og 5)
1Pixmania11,873,9
2NetOnNet11,263,4
3Dustin home8,054,5
4Komplett.no8,024,5
5DEAL7,633,7
6MPX7,503,8
7Netshop.no7,264,3
8CDON7,043,6
9Digitalimpuls.no6,253,6
10PS.no4,532,7
 
3 på topp – Foto
 NettbutikkHvor mye billigere enn snittet (i prosent)Brukervurdering (mellom 1 og 5)
1Pixmania20,433,9
2NetOnNet15,423,4
3Japan Photo13,924,4
 
3 på topp – Data
 NettbutikkHvor mye billigere enn snittet (i prosent)Brukervurdering (mellom 1 og 5)
1NetOnNet9,853,4
2DEAL9,073,7
3Dustin home8,474,5
 
3 på topp – Lyd og Bilde
 NettbutikkHvor mye billigere enn snittet (i prosent)Brukervurdering (mellom 1 og 5)
1Pixmania26,93,9
2Dustin home17,894,5
3Komplett.no15,654,5
 
3 på topp – Mobil
 NettbutikkHvor mye billigere enn snittet (i prosent)Brukervurdering (mellom 1 og 5)
1it24.no19,933
2Apple Store18,134,4
3NetOnNet15,223,4

For den komplette oversikten, klikk her


Dustinhome leverer raskest...

Selv om de tre nettbutikkene på pallen er langt billigere enn gjennomsittet, er det liten prisforskjell i mellom de tre. I prisguiden vår har vi samlet inn brukererfaringer og informasjon om leveringstid, områder der det er større forskjeller mellom de tre vinnerene.

Brukerne våre har generelt sett gitt Pixmania greie omtaler, og butikken ender totalt opp med 3,9 av 5 stjerner. Når du navigerer deg rundt i nettbutikken bør du imidlertid passe på at du velger riktig produkt. Pixmania selger nemlig en rekke varianter av det samme produktet, enten med diverse tilbehør eller med en ikke-nordisk språkpakke.

De samme brukeromtalene forteller at Pixmania som oftest leverer varene en uke etter bestilling.

... og har mest fornøyde brukere

NetonNet er bare 0,6 prosent dyrere enn Pixmania, og kan også skilte med greie brukererfaringer med sine 3,4 av 5 stjerner i butikkoversikten vår. De leverer varene raskere enn sin franske konkurrent, som oftest får du varene innen fire dager..

Av de tre er det imidlertid helt klart at Dustinhome er best på både kundeservice og rask levering. Kundene har gitt dem hele 4,5 av 5 mulige stjerner, og varene ligger som oftest hos deg innen tre dager.

I boksen nedenfor kan du se hvilke nettbutikker som er billigst innenfor bestemte produktkategorier, basert på de produktene vi har brukt i testen.

Av testens totalt 71 butikker er det bare to som fører samtlige produkter vi har målt, Mobilestore.no og StartIT.no. Hakk i hæl følger QXL.no og Euro-Tec.no, med 29 av 30 produkter.

Varehusene billige på nett

Nettbutikkene til de store varehusene nådde ikke opp til hovedlisten, men pristesten viser allikevel at Elkjøp.no, Lefdal.no, Expert.no og Siba.no fører meget gode priser på nett.

Spesialistforhandlere som Fotovideo.no og Digitalimpuls kommer også godt ut for produktene i deres sortiment. Flere av disse nettbutikkene fører de samme prisene på nett som i butikk.

En av de største forskjellene vi plukket opp var på kameraet Canon EOS 7D , her kunne man spare opp til 4571 kroner ved å handle på rett sted. Du kunne også spare mye om du kjøper Intels 520-SSD på 240 GB på rett plass. Deal.no skal ha 2321 kroner for produktet, mens ILB.no vil ha hele 4819 kroner – en forskjell på 52 prosent.

Se hvor mye du kan spare på andre produkter som ble prissjekket her

Du kan bruke prisguiden vår for å sjekke hva nettbutikkene selger ditt produkt for akkurat nå.

Prisene er hentet inn 15. mars og 21. mars.

Lav pris er ikke alt!

Hardware.nos pristest viser hvordan prisnivået til nettbutikkene har vært i forhold til konkurrentene over en gitt periode. Vi gjort to målinger, der resultatet er gjennomsnittet av de to.

Testen gir en god indikasjon på butikkenes prisnivå på den aktuelle typen varer. Det er også andre faktorer enn bare pris som er viktige, slik som vareutvalg, kundeservice og leveringstid. Slike kriterier tas ikke med i vurderingen i vår pristest.

Vi anbefaler at man danner seg et helhetlig bilde av butikkene før man handler. Dette inkluderer å sjekke ut vår oversikt over nettbutikker. Her rangeres butikkene basert på hvilke karakterer kunder har gitt butikkene det siste halve året. Her kan du også lese i detalj om erfaringer andre har hatt med de forskjellige butikkene og du kan legge inn dine egne erfaringer.

Gå til Prisguidens nettbutikkoversikt

Det kan også anbefales å sjekke ut kategorien for butikkdiskusjoner i vårt forum, diskusjon.no, der flere gode tips og råd kan plukkes opp. Norsk kundebarometer tilbyr også en god oversikt over butikker kundene er fornøyd med.

Her kan du lese hvordan pristesten er gjenomført

Les flere artikler fra ABC Penger her

Les flere nyheter her

Privatøkonomi
Populært