Ikea i Frankrike innrømmer spionasje

Ikeabutikk i Plaisir, Frankrike. Arkivfoto: Scanpix/AP.
Ikeabutikk i Plaisir, Frankrike. Arkivfoto: Scanpix/AP.

Etter påstander om at selskapet spionerte på kunder og ansatte, har Ikea i Frankrike innrømmet å ha brutt grunnleggende regler. Nå lover selskapet etiske reformer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter å ha satt i gang en intern gransking av påstandene om at selskapet leide inn private etterforskere for å finne konfidensielle opplysninger om personer, har selskapet funnet bevis på «en praksis som er imot selskapets mest grunnleggende prinsipper, nemlig prinsippet om en rett til privatliv», sier selskapet i en uttalelse fredag.

«Ikea fordømmer praksisen som er kommet til syne», sier selskapet.

Det var i februar at den franske avisen Le Canard Enchaine meldte at Ikea Frankrike hadde betalt etterforskere for å ulovlig skaffe seg tilgang til politidokumenter om en rekke ansatte og kunder.

Ifølge avisen, som publiserte det den hevder er e-poster fra Ikeas ledere til private etterforskere, ba selskapet etterforskere om å sjekke mer enn 200 personer opp mot politiets strafferegistre og kjøretøysregistre.

Politiet i Versailles i nærheten av Paris har startet etterforskning av selskapets bruk av personlige opplysninger. Som en del av etterforskningen ble det gjennomført en ransakelse av Ikeas hovedkvarter nær Paris.

Ifølge Ikea er tre ansatte midlertidig permittert mens etterforskningen pågår.

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden