40 nordmenn tatt av politiet i Halden og Strömstad

26 nordmenn ble tatt hånd om av politiet i Strömstad skjærtorsdag. Det betegner politiet som gjennomsnittlig. Foto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpix
26 nordmenn ble tatt hånd om av politiet i Strömstad skjærtorsdag. Det betegner politiet som gjennomsnittlig. Foto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpix

En oppsummering viser at politiet i Strömstad måtte bringe inn 26 nordmenn på utflukt skjærtorsdag, mens kollegene på norsk side av grensen tok hånd om 14 personer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På begge sider av grensen var politiet ekstra oppmerksomme da det var duket for en av de nyere påsketradisjonene: skjærtorsdagsråning i Strömstad.

Som så ofte ellers når nordmenn legger turen over grensen til «söta bror», er nok billig alkohol viktigere enn religiøs høytidsstemning.

Samtidig har den årvisse turen til det tidligere norske Bohuslän nesten status som en pilegrimsferd i visse miljøer. Det er en fast dag i året hvor det å besøke Strömstad innebærer så mye mer enn billig folköl, kassler og fläsk.

Legemsbeskadigelse

– 26 personer ble tatt inn, og alle var norske. Det dreier seg om fyll, krangel og legemsbeskadigelse, men det var ingen alvorlige hendelser, forteller stasjonsbefal Torbjörn Hansson ved Strömstad politistasjon til NTB.

Les også: Jagde «rånerne» hjem

For mange av nordmennene fortsatte festen på norsk side av grensen.

– Vi brakte inn og bøtela 14 personer. Fem har blitt sittende til avhør, opplyser operasjonsleder Terje Lindahl i Østfold politidistrikt.

En av de 14 er siktet for vold mot offentlig tjenestemann.

– Han sparket en politimann i hodet, men han traff ikke så godt, forteller operasjonslederen.

Gjennomsnittlig

På begge sider av grensen betegnes årets skjærtorsdag som gjennomsnittlig med tanke på bråk og fyll.

– Det var omtrent som det pleier å være, sier stasjonsbefal Hansson.

Tradisjonen tro var det også en del utfart fra Trøndelag til Sverige, men her la nok dårlig vær en demper på stemningen i år. Anslagsvis 1.000 biler krysset grensen, mot rundt 3.000 til vanlig, melder NRK.

Samtidig roser svensk politi sine norske kolleger for jobben de gjorde med å kontrollere biler på vei til Sverige. Noen biler ble avskiltet på grunn av tekniske mangler.

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden