Fransk atomreaktor stengt etter brann

Atomkraftverket Penly vest i Frankrike. Arkivfoto fra mars 2011. Foto: Scanpix/AFP.
Atomkraftverket Penly vest i Frankrike. Arkivfoto fra mars 2011. Foto: Scanpix/AFP.

Brannmannskaper har slukket to branner på et kjernekraftverk nord i Frankrike. En reaktor ble automatisk slått av da brannalarmen gikk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det brøt torsdag ut brann på kjernekraftverket i Penly, som ligger i Normandie. Brannmannskaper og ti brannbiler ble sendt til stedet etter at alarmen gikk, melder BBC.


Selskapet som driver kraftverket, opplyser at en av reaktorene automatisk ble slått av som følge av røykutvikling.

– Brannmenn tok seg inn i bygget som huser reaktoren ved produksjonsenhet nummer to ved Penly-kraftverket for å slukke to branner, står det i en uttalelse på kraftselskapet EDFs nettsider.

Ingen skader

– Ingen er skadd, og hendelsen vil ikke ha noen innvirkning på omgivelsene, heter det videre.

Atomsikkerhetsmyndigheten ASN sier brannvesenet fant små dammer av olje som brant, og brannene ble deretter raskt slukket.

– Det var dammer på noen få titalls centimeter, sier ASNs pressevakt, Evangelia Petit.

Et kriseteam har undersøkt hele anlegget for å forsikre seg om at det ikke var noen flere branntilløp. I tillegg skal ASN inspisere kjernekraftverket fredag, opplyser Petit.

Omdiskutert

Frankrike får over 75 prosent av sin elektrisitet fra atomkraftverk og har 58 reaktorer i drift. Landet er dermed verdens mest atomkraftavhengige land.

Men etter katastrofen ved Fukushima-kraftverket i Japan i mars i fjor har flere begynt å stille spørsmål ved franskmennenes mange atomkraftverk.Kjernekraftindustriens framtid har allerede vært et tema i den franske presidentvalgkampen, og saken blir trolig ikke noe mindre aktuell etter torsdagens brann.

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden