Nær 200 ansatte mister jobben på Sola

AVVIKLER PÅ SOLA: Pratt & Whitney Norway Engine Center stanser driften på Stavanger lufthavn Sola. Nesten 200 mister jobben. Her ses passasjerer som satt fast på Sola som følge av vulkanutbruddet på Island i mai i fjor. Foto: Tommy Ellingsen / NTB scanpix
AVVIKLER PÅ SOLA: Pratt & Whitney Norway Engine Center stanser driften på Stavanger lufthavn Sola. Nesten 200 mister jobben. Her ses passasjerer som satt fast på Sola som følge av vulkanutbruddet på Island i mai i fjor. Foto: Tommy Ellingsen / NTB scanpix

195 personer mister jobben når flymotorbedriften Pratt & Whitney Norway Engine Center stanser driften på Stavanger lufthavn Sola etter flere år med store underskudd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bare de siste fem årene har selskapet tapt 658 millioner kroner på virksomheten ved motorverkstedet, melder Stavanger Aftenblad.

I 2010 tapte bedriften 64 millioner kroner av en omsetning på 931 millioner kroner, ifølge talsmann Tore Svanes i det amerikanskeide selskapet.

Les også: Sparker de med dårlig karakter

Styret i selskapet besluttet fredag å innstille all virksomhet på Sola. Avviklingen skal skje gradvis fram mot sommeren, og det er ikke satt noen endelig dato for når verkstedet stenges. Motorverkstedet har spesialisert seg på vedlikehold og reparasjoner av jetmotorer.

Styret har lovet de ansatte å hjelpe dem med å finne nye jobber.

Les også: Mistet jobben etter Facebook-trussel

Amerikanerne kjøpte verkstedet av flyselskapet Braathens for tolv år siden. Det er stor konkurranse i markedet for vedlikehold av jetmotorer, og heller ikke den forrige eieren klarte å drive bedriften med gevinst, ifølge Aftenbladet. Siden oppkjøpet er antall ansatte blitt nesten doblet som følge av økt antall ordrer, uten at lønnsomheten gikk opp.

Les flere nyheter

Personvernpolicy