Test: Motorola Motoluxe

Motorola Motoluxe (foto: Mobili.no)
Motorola Motoluxe (foto: Mobili.no)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Motorola Motoluxe har stor og bra skjerm og gode byggematerialer, men byr også på et par klare svakheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Spesifikasjoner

Type: Berøringsskjerm

Størrelse: 117,7 x 60,5 x 9,8 mm, 122 gram

Skjerm: 854 x 480 piksler, 4 tommer

Operativsystem: Android 2.3.7 Gingerbread

Prosessor: Cortex A8, 800 MHz

Arbeidsminne: 512 MB

Nettverk: GSM 850/900/1800/1900, 3G 900/2100

Internett: Edge, HSPA 7,2/2 Mbps, Wi-fi 802.11b/g/n

Bluetooth: 3.0GPS: Ja

Minne: 300 MB

Minnekort: Ja, Micro-SD (2 GB følger med)

USB: 2.0, Micro-USB

Medieutgang: 3,5 mm minijack

FM-radio: Ja

Kamera: 8 MP, autofokus, geomerking, fotolys

Videoopptak: 800 x 480 piksler

Batteri: 1400 mAh

Taletid: 4,5 timer (3G), 6,5 timer (GSM)

Standby: Opp til 400 timer 3G, 450 timer GSM

Pris: Ca 2300 kroner (nettbutikk)

Se alle spesifikasjoner

Les flere tester

Apple iPad 3 – nettbrettet «alle» vil ha

Telefonene har vært utsatt for kulde, regn og svette

Slik er Samsungs billig-ultrabook

Et nettere nettbrett finner du ikke

Et lekkert kamera

Slik får du den beste hjemmekinoen

Terningkast seks til billig MacBook-konkurrent

Test: Canon PowerShot G1 X

God design til flott pris

Test Nokia Lumia 710: Budsjettbevisst spreking

Høydepunkter

Stor og god skjerm, bra batteritid, god trøkk i lyden, hendig størrelse

Ulemper

Aldrende maskinvare, bakdekselet løsner lett, ikke bra kamera, lite internminne

Veldig kort sagt

Motoluxe har solide byggematerialer, en av de beste skjermene du får til denne prisen og i det store og det hele mange faktorer som kunne gjort den til en klar vinner i klassen. Dessverre merkes det at maskinvaren er aldrende, og selv om det absolutt ikke er en dårlig telefon kommer man ikke utenom at du får sprekere produkter til både samme og lavere pris enn dette.

Gå rett til...
Hele testen
Ytelsesmålinger
Bilder og video tatt med Galaxy Xcover
Spesifikasjonsliste

Konklusjon

Motorola omtaler Motoluxe som en "designtelefon til attraktiv pris", og med ting som åtte megapikslers kamera og firetommers skjerm på ingredienslisten kunne dette fort blitt en vinner i denne prisklassen.

Og skjermen er faktisk en av de beste du får tak i til under 2500 kroner. Den er skarp og stor, og egner seg bra til både bilder, video, e-post og andre oppgaver der det er greit med oversikt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Gode, men løse materialer

Motorola har heller ikke spart på byggematerialene. Bakdekselet er for eksempel i aluminium, og hele telefonen føles i utgangspunktet godt bygget, samtidig som den har fått en gummiert overflate som gjør at den ligger svært godt i hånden. Foran skjermen finner du Cornings solide Gorilla Glass.

De første timene med telefonen var vi ganske klare for å kåre dette til den best bygde telefonen i sin prisklasse, men det var før vi tok den med på joggetur og opplevde at bakdekselet gang på gang løsnet i lommen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette vil for all del ikke være et minus for de som ikke har tenkt å ta med seg telefonen på trening, men det legger likefullt en klar demper på en ellers knall kvalitetsfølelse.

I bruk er telefonen helt grei, med et selvforklarende menysystem og all den funksjonaliteten du forventer av en Android-telefon. Spesielt liker vi hvordan telefonen "lærer seg" hvilke apper og kontakter du bruker oftest, og plasserer disse automatisk i en egen startskjerm-widget.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Liker du ikke menyene er det uansett bare å bytte disse ut, noe som er gjort på et blunk.

Strømsparingsfunksjoner er også noe Motorola legger vekt på, og til tross for et batteri med forholdsvis lav kapasitet fikk vi to dager med brukstid ut av telefonen på én lading.

Ellers godkjenner vi lett lyden i samtaler i begge retninger, så om du er ute etter en telefon du hovedsaklig skal bruke til samtaler og tekstmeldinger er det ingenting i veien for å velge denne.

Gammel maskinvare

Dersom du kikker under skallet på Motoluxe finner du en prosessor klokket til 800 MHz og grafikkbrikken Adreno 200. Uten at vi skal gå veldig mye i detalj her kan vi si at grafikkbrikken er forgjengeren til den som stod i samtlige Sony Ericsson-modeller i fjor.

Nå er det ikke slik at Motoluxe er direkte treg, men du merker at det er litt lugging både når du navigerer i menyer og spesielt når du surfer på nettet og skal laste tunge nettsider.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det blir aldri så alvorlig at det ødelegger bruksopplevelsen, men man kommer uansett ikke utenom at det i dag finnes flust av telefoner til under 2500 kroner som gir deg bedre respons enn dette.

8 megapiksels kamera

Det er ikke akkurat dagligdags med åtte megapikslers kameraoppløsning i denne klassen, og det ser unektelig fint ut på spesifikasjonslisten.

Men Motoluxe er et prakteksempel på hvorfor du ikke skal henge deg for mye opp i antall megapiksler . Bildene blir nemlig ikke særlig bra. Spesielt reagerer vi på at den automatiske fargejusteringen ser ut til å løpe løpsk.

Plenty av alternativer

Som nevnt er det ikke lenger uvanlig å finne billige og gode smarttelefoner, og du finner en rekke alternativer til Motorola Motoluxe:

Huawei Honor er en helt strålende Android-telefon som også koster noen hundrelapper mindre enn Motoluxe. Her får du like bra skjerm, vesentlig mer kraft under panseret og 4 GB internminne (Motoluxe har kun 300 MB). Honor er altså et av de beste kjøpene du kan gjøre om du er ute etter en billig, men god Android-telefon. LES TEST AV HUAWEI HONOR

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nokia Lumia 710 er et annet veldig bra alternativ om ikke Android er et krav. Denne kjører på Windows Phone 7.5, koster omtrent det samme som Motoluxe og gir deg vesentlig smidigere bruksopplevelse i en telefon som gjør en bra jobb på det aller meste. Du får imidlertid ikke støtte for minnekort. LES TEST AV NOKIA LUMIA 710

At maskinvaren i Motoluxe er såpass gammel gjør også at veldig mange av fjorårsmodellene er vel så gode kjøp som denne. Spesielt Sony Ericsson leverte mange bra modeller til lav pris, for eksempel Xperia Neo , Xperia Mini og Xperia Active og Xperia Ray.

Men alt i alt er Motorola Motoluxe en grei telefon for deg som vil ha en pen mobil med stor skjerm til lav pris.

Les flere artikler fra ABC Penger her

Les flere nyheter her