Rec stenger ned for godt i Glomfjord

REC Glomfjord. Foto: REC
REC Glomfjord. Foto: REC

200 ansatte mister jobben.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

200 ansatte mister jobben etter at styret i solenergiselskapet Renewable Energy Corp (Rec) igår besluttet å legge ned produksjonen av silisiumsskiver (wafere) på fabrikken i Glomfjord i Nordland.

Tre av fire ansatterepresentanter i Rec-styret, alle fra IndustriEnergi, stemte imot nedleggelsesbeslutningen.

For små kostnadskutt

Bakgrunnen for nedleggelser er utsikter til nye underskudd på driften ved fabrikken, opplyser Rec i en melding onsdag.

Rec-aksjen REC stiger 4,04 prosent til 3,81 kroner onsdag formiddag.

- Vår organisasjon i Glomfjord har vist forbedringer i driften og kostnadsreduksjoner som er imponerende, men dette har dessverre ikke vært tilstrekkelig for å sikre lønnsom drift i et svært vanskelig marked. Vi forstår hva disse nedleggelsene betyr for berørte ansatte og lokalsamfunnet, og dette har derfor ikke vært en enkel beslutning, sier konsernsjef Ole Enger i Rec i meldingen fra selskapet.

Les også: Recs produksjon på Herøya fortsetter inntil videre

Kan stenge umiddelbart

Ifølge Dagens Næringsliv begynte Rec å forberede en nedleggelse allerede i februar i år. Det betyr at prosessen som må til før full avvikling kan gjennomføres raskt. Fylkeskommunen i Nordland er varslet om full nedleggelse i Glomfjord.

Rec skrev ned verdien av driftsmidlene til null allerede ifjor. Selskapet vil regnskapsføre kostnader og forpliktelser knyttet til nedleggelsen i først kvartal i år. Kostnader knyttet til nedleggelse av produksjon i Norge vil unntas beregningen av EBITDA i lånebetingelsene Recs banklåneavtale, opplyser Rec.

Rec vil også skalere ned lånerammen til fire milliarder kroner slik at denne er bedre tilpasset selskapets behov, opplyser selskapet i meldingen.

Les også:

Fagforeningene i Statoil ruster til pensjonskamp

- Et dobbelt slag i ansiktet

Jubel i fjøset

Millionkutt for Tønseths Kollen-villa

Les flere artikler fra ABC Penger her

Les flere nyheter her

Personvernpolicy