Åpen for alle - alltid

Vil gi bort flere milliarder kroner

Ingvar Kamprad (foto: Scanpix)
Ingvar Kamprad (foto: Scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ikea-gründer Ingvar Kamprad åpner lommeboken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ingvar Kamprad har tidligere fått kritikk for å være gnien med veldedige donasjoner sett i lys av å være en av verdens rikeste menn. Men nå vil Kamprad gjøre Ikeas veldedighetsstiftelse til en av verdens største. Målet er å gi ut flere milliarder kroner de nærmeste årene, skriver Dagens Industri.

Målet er å bidra til å hjelpe hundre millioner barn innen 2015. Det er naturligvis en kjempestor utfordring, sier Per Heggenes som leder Ikea Foundation.

Ikea Foundation ble opprettet i 1982, men fokuserte da kun på å støtte arkitektur og interiørdesign. I 1998 ble midler brukt til å åpne Ingvar Kamprad Design Centre ved Universitetet i Lund i Sverige. Men samme år ble Ikea beskyldt for å å utnytte barnearbeid, og Ikea Foundation ble etterhvert også initiativtaker for å stoppe barnearbeid innen Ikea. I 2009 ble stiftelsen utpekt som ansvarlig for alt veldedig arbeid innen Ikea-systemet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifjor ga Ikea Foundation ut 580 millioner kroner, en økning på 44 prosent fra året før. Målet er å nær doble donasjonene igjen i år, skriver DI.se

- Vi sikter på å havne nær én milliard svenske kroner i 2012, sier Heggenes og legger til at den velgjørende stiftelsen også vil fortsette å gi ut penger i denne størrelsesorden hvert år fremover.

Les også:

Norske oljelønninger høyest i verden

Brudevold blar opp for å beholde utsikten

20 punkter som kutter skatten

Kjemper for Norwegians flyfinansiering

Les flere artikler fra ABC Penger her

Les flere nyheter her