Her er Norges mest fornøyde ansatte

Finn.no vant i kategorien for store virksomheter. Her er organisasjonsdirektør Nina Moi Edvardsen og noen av de ansatte i bedriften. Foto: Caroline Roka
Finn.no vant i kategorien for store virksomheter. Her er organisasjonsdirektør Nina Moi Edvardsen og noen av de ansatte i bedriften. Foto: Caroline Roka
Artikkelen fortsetter under annonsen

Årets beste arbeidsplasser er nok en gang kåret av Great Place to Work. Finn.no, Miles og Iterate er vinnere i sine respektive kategorier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

For niende gang har Great Place to Work (GPTW) kårets Norges beste arbeidsplasser.

Vinnerne i 2012 er Finn.no i kategorien «Store virksomheter», konsulentfirmaet Miles i «Mellomstore virksomheter» og it-selskapet Iterate i klassen for «Små virksomheter».

Se topplistene lenger nede i artikkelen

Medarbeiderundersøkelse

I år har 149 virksomheter - og rundt 40.000 ansatte - vært med på medarbeiderundersøkelsen som danner grunnlag for kåringen.

GPTW-undersøkelsen kartlegger blant annet tillit mellom ledelse og ansatte, stolthet over egen arbeidsplass og kollegialt fellesskap.

Les også: Aller sparker de med dårlige karakterer

– Det er liten tvil om at norske ledere er i ferd med å skjønne sammenhengen mellom arbeidsmiljø og bunnlinjen. Det er ingen som legger store ressurser i å skape et godt arbeidsmiljø bare for å være greie. Dette brukes veldig strategisk av de beste for å nå organisasjonens mål, sier Jannik Krohn Falck, administrerende direktør i analyse- og rådgivningsselskapet GPTW Norge i en pressemelding.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Tillit og nærhet

Ifølge GPTW er det som er felles for årets vinnere at de er spesielt gode til å skape tillit og nærhet mellom ledere og medarbeidere.

Les også: Kvinner søker seg vekk fra dårlige sjefer

– Vi ser at dette arbeidet gir oss veldig motiverte og dedikerte medarbeidere, og at det gjør oss til en attraktiv arbeidsplass. Vi har tenkt å ansette 50 mennesker i løpet av året, og da hjelper det veldig i kampen om de beste at folk vet at dette er et godt sted å jobbe, sier organisasjonsdirektør Nina Edvardsen i Finn.no, som ble finner i klassen for virksomheter med mer enn 250 ansatte.

Store virksomheter (over 250 ansatte)
1. Finn.no
2. Microsoft
3. Reitangruppen
4. Accenture
5. Berg-Hansen Reisebureau
6. Steria
7. Flytoget
8. Bouvet
9. Cisco
10. Statnett
Mellomstore virksomheter (20-250 medarbeidere)
1. Miles
2. Webstep
3. Kantega
4. Skagen Fondene
5. Meltwater Group
6. Affecto
7. Abbott
8. Umoe Consulting
9. Eiendomsmegler 1 Midt-Norge
10. Columbus
Små virksomheter (20-50 medarbeidere)
1. Iterate
2. Compendia
3. Conceptos Consulting
4. Eiendomsmegler 1 Ringerike Hadeland
5. Increo

Les flere artikler fra ABC Penger her

Les flere nyheter her