Her er Norges mest fornøyde ansatte

Finn.no vant i kategorien for store virksomheter. Her er organisasjonsdirektør Nina Moi Edvardsen og noen av de ansatte i bedriften. Foto: Caroline Roka
Finn.no vant i kategorien for store virksomheter. Her er organisasjonsdirektør Nina Moi Edvardsen og noen av de ansatte i bedriften. Foto: Caroline Roka

Årets beste arbeidsplasser er nok en gang kåret av Great Place to Work. Finn.no, Miles og Iterate er vinnere i sine respektive kategorier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For niende gang har Great Place to Work (GPTW) kårets Norges beste arbeidsplasser.

Vinnerne i 2012 er Finn.no i kategorien «Store virksomheter», konsulentfirmaet Miles i «Mellomstore virksomheter» og it-selskapet Iterate i klassen for «Små virksomheter».

Se topplistene lenger nede i artikkelen

Medarbeiderundersøkelse

I år har 149 virksomheter - og rundt 40.000 ansatte - vært med på medarbeiderundersøkelsen som danner grunnlag for kåringen.

GPTW-undersøkelsen kartlegger blant annet tillit mellom ledelse og ansatte, stolthet over egen arbeidsplass og kollegialt fellesskap.

Les også: Aller sparker de med dårlige karakterer

– Det er liten tvil om at norske ledere er i ferd med å skjønne sammenhengen mellom arbeidsmiljø og bunnlinjen. Det er ingen som legger store ressurser i å skape et godt arbeidsmiljø bare for å være greie. Dette brukes veldig strategisk av de beste for å nå organisasjonens mål, sier Jannik Krohn Falck, administrerende direktør i analyse- og rådgivningsselskapet GPTW Norge i en pressemelding.

- Tillit og nærhet

Ifølge GPTW er det som er felles for årets vinnere at de er spesielt gode til å skape tillit og nærhet mellom ledere og medarbeidere.

Les også: Kvinner søker seg vekk fra dårlige sjefer

– Vi ser at dette arbeidet gir oss veldig motiverte og dedikerte medarbeidere, og at det gjør oss til en attraktiv arbeidsplass. Vi har tenkt å ansette 50 mennesker i løpet av året, og da hjelper det veldig i kampen om de beste at folk vet at dette er et godt sted å jobbe, sier organisasjonsdirektør Nina Edvardsen i Finn.no, som ble finner i klassen for virksomheter med mer enn 250 ansatte.

Store virksomheter (over 250 ansatte)
1. Finn.no
2. Microsoft
3. Reitangruppen
4. Accenture
5. Berg-Hansen Reisebureau
6. Steria
7. Flytoget
8. Bouvet
9. Cisco
10. Statnett
Mellomstore virksomheter (20-250 medarbeidere)
1. Miles
2. Webstep
3. Kantega
4. Skagen Fondene
5. Meltwater Group
6. Affecto
7. Abbott
8. Umoe Consulting
9. Eiendomsmegler 1 Midt-Norge
10. Columbus
Små virksomheter (20-50 medarbeidere)
1. Iterate
2. Compendia
3. Conceptos Consulting
4. Eiendomsmegler 1 Ringerike Hadeland
5. Increo

Les flere artikler fra ABC Penger her

Les flere nyheter her

Personvernpolicy