Skyhøy oljepris tvinger flyselskapene til prispåslag

Fra 4.april setter SAS opp prisen. Foto: Scanpix
Fra 4.april setter SAS opp prisen. Foto: Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Både Lufthansa, Emirates og Etihad Airways har skrudd opp flybillettprisene på grunn av en gallopperende oljepris. Nå følger SAS etter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

For første gang i 2012 justerer SAS opp prisene som følge av høyere oljepriser, men det skjedde fire ganger ifjor.

- Vi ligger faktisk litt lavere på drivstofftillegg enn konkurrentene våre, særlig på europeiske flyvninger, sier Per Møller Jensen, som er Vice President, Brand, Marketing & EuroBonus hos SAS, til check-in.dk.

Den varslede prisstigningen per 4. april rammer alle rutene til SAS og ikke som i 2011, da interkontinentale flyreiser slapp unna prispåslaget i tre av de fire reguleringene. Prispåslaget er på 12 euro (cirka 90 norske kroner) på de interkontinentale flyvningene, slik at drivstofftillegget vil utgjøre 142 euro (1.062 kroner) per strekning. Innenfor Europa stiger drivstofftillegget med opp til åtte euro på visse billettyper.

På innenriksrutene i Danmark, Norge og Sverige og på de intraskandinaviske rutene har SAS valgt å harmonisere drivstofftillegget. Det kommer til å ligge på tre nivåer: Henholdsvis 15,20 og 25 euro.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Skyhøy drivstoffpris Det er bare tre måneder siden sist SAS måtte øke billettprisene som følge av dyrere drivstoff. Nå skjer det altså igjen.

Utviklingen i Jet Fuel Price Monitor er skremmende lesning for de fleste flyselskaper: Prisen på flydrivstoff ligger i øyeblikket på rundt 1.080 dollar per tonn, noe som er seks prosent høyere enn for bare en måned siden og nesten ti prosent høyere enn for ett år siden.

En rekke flyselskaper over hele verden har dermed blitt tvunget til å jekke opp billettprisene sine.

Les også:

99 prosent unge forblir uføre

- Har for liten respekt for boliggjeld

Acta-saken: Lånte 100 millioner

Her er Statoils neste superrigg

Les flere nyheter her