Én savnet etter eksplosjon på norskeid skip i Golfen

Ett mannskapsmedlem fra Filippinene er savnet etter en eksplosjon om bord i den norskeide kjemikalietankeren Stolt Valor i Persiabukta.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det opplyser rederiet Stolt-Nielsen torsdag morgen. Den resterende besetningen på 24 personer er tatt hånd om av et av krigsskipene som patruljerer området.


– Alle besetningsmedlemmene er fra Filippinene. 24 av de 25 om bord er gjort rede for, forteller Martin Baxendale, talsmann for rederiet, til NTB.

Rederiet arbeider torsdag sammen med lokale myndigheter for å få oversikt over ulykkens omfang, i tillegg til at letingen etter den savnede personen pågår.

– Prioriteten er å finne den som er savnet. Skipet flyter, men vi vet ikke hvor alvorlige skadene er, fortsetter talsmannen.

Han kunne torsdag morgen ikke si hvor skipet befant seg da eksplosjonen skjedde. Men ifølge nettsiden MarineTraffic.com er skipets sist kjente posisjon rett utenfor den saudiarabiske byen Jubail, som også var skipets siste anløpshavn.

Stolt Valor ble i 2008 kapret av pirater i Adenbukta. Etter to måneder ble skip og mannskap frigitt etter at det ble betalt løsepenger.Skipet er bygget i 2004 og er på drøyt 25.000 dødvekttonn. Det seilte fram til for ei uke siden under Hongkong-flagg, men er nå Liberia-flagget, ifølge MarineTraffic.com.

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden