Advokattoppene deler 1,6 milliarder

Illustrasjonsfoto: Colourbox
Illustrasjonsfoto: Colourbox

239 partnere får i snitt 6,8 millioner hver.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Landets 239 fremste forretningsadvokater får utbetalt tilsammen 1,6 milliarder kroner for innsatsen ifjor.

De 239 partnere i dem fem største forretningsadvokatfirmaene, som også formelt eier firmaene, får dermed omtrent 6,8 millioner kroner, skriver Dagens Næringsliv.

Fordi partnernes utbetalinger stiger med ansiennitet, vil enkelte partnere få mindre og andre få mer enn dette gjennomsnittsbeløpet.

Wiersholm på topp

Mest utbetalt får partnerne i Wiersholm: Nesten ni millioner kroner i snitt. Med en normalarbeidsuke – fratrukket fem uker ferie – tjener partnerne i advokatfirmaet Wiersholm ifølge DN i snitt 5000 kroner per time.

Med 12-timersdager hver arbeidsdag hele året, med unntak av i ferien, ender timeprisen på over 3100 kroner for partnerne i Wiersholm.

Lavest snitt er det på utbetalingen til partnerne i Selmer, de får 4,3 millioner kroner hver i gjennomsnitt.

Speiler markedet

– Det er ikke de høye lønningene som er ambisjonen min, selv om det jo er en bonus, sier tredjeårs jusstudent Håkon Carlberg (21).

Han håper på en jobb som forretningsadvokat når han er ferdig med studiene, men vurderer også et mellomstopp som dommerfullmektig.

– Lønnsnivået er veldig høyt og langt over de fleste andre yrkesgrupper. Det er en konsekvens av hvordan markedet er blitt. Behovet for advokattjenester øker i takt med at samfunnet blir gjennomregulert. Aktører i næringslivet har behov for å drive innenfor lovlige rammer, og er også villige til å betale for, sier Carlberg til Dagens Næringsliv.

Les også:

99 prosent unge forblir uføre

- Har for liten respekt for boliggjeld

Acta-saken: Lånte 100 millioner

Kronen svekker seg videre

- Har for liten respekt for boliggjeld

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden