Utflyttede stikker fra regninger for over 1,3 milliarder

Veksten i ubetalt inkassogjeld blant folk som har flyttet fra Norge, stiger kraftig. Betalingsanmerkninger hos dem som har status som utvandret i folkeregisteret overstiger nå 1,3 milliarder kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Totalt dreier det seg om 17.791 betalingsanmerkninger, en økning på 10 prosent de siste ni månedene. 6.143 personer har utvandret fra Norge med minst en utestående betalingsanmerkning, noe som er en økning på nærmere 700 personer siden mai i fjor. For fem år siden lå tallet på rundt 300 personer i året.

– Siden forrige måling i juni 2011 ser vi en økning i ubetalt inkassogjeld blant denne gruppen på 200 millioner kroner eller cirka 13 prosent på ni måneder. Veksten ser ikke ut til å stanse, sier salgsdirektør Tina S. Rellsve i kredittinformasjonsselskapet Experian.

Sverige er desidert på toppen med rundt 1.600 personer med betalingsanmerkning i Norge, med Danmark på andreplass med rundt 500 personer. Deretter følger Spania, Storbritannia, Thailand, USA og Island.

40 personer av de som har status som utvandret i folkeregisteret har ukjent adresse, og de skylder rundt 330 millioner kroner.

– Det er verdt å merke seg at det er stor forsinkelse i denne prosessen, så mange som allerede har stukket av har fortsatt ikke fått status som utvandret, sier Rellsve.

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden