Flyr Norwegians passasjerer gratis

Widerøe har et spesialtilbud til Norwegians passasjerer (foto: Widerøe).
Widerøe har et spesialtilbud til Norwegians passasjerer (foto: Widerøe).

SAS-eide Widerøe gir bort gratis reise fra Torp til Bergen og Trondheim.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SAS-eide Widerøe gir bort gratis reise fra Torp ved Sandefjord til Bergen og Trondheim for passasjerer som har kjøpt flybillett med konkurrenten Norwegian, skriver Dagens Næringsliv.

Sist uke begynte Norwegian å fly fra Torp til Bergen og Trondheim – med billettpriser godt under Widerøe som lenge har hatt monopol på disse rutene.

Mens billigste Widerøe-billett koster 381 kroner, selger Norwegian nå flyturen fra 99 kroner hver vei. Norwegian får dermed kun fire kroner per billett – passasjeravgiften utgjør resten.

Igår svarte Widerøe med en kampanje som innebærer at Norwegians passasjerer kan booke om til en Widerøe-avgang samme dag uten at det koster en krone ekstra. Widerøe mener selskapet er først i verden med et slikt tilbud.

Norwegian-passasjerer som eksempelvis har betalt 99 kroner for en billett fra Torp til Bergen klokken 0750 kan altså bli med Widerøe-maskinen klokken 0935 i stedet – uten å betale – dersom det er ledige seter ombord. Og helt gratis blir reisen ved å kjøpe fullprisbillett med Norwegian for deretter å takke ja til haik med Widerøe. For da blir fullprisbilletten refundert i sin helhet – av Norwegian.

En av dem som nøt godt av dette tilbudet var Arild Meråkerås (73). Han skulle egentlig fløyet med Norwegian til Trondheim igår morges, men flyet ble kansellert og neste avgang var først sent på ettermiddagen.

– Nå har jeg gått halve dagen og vært forbannet på Norwegian. Så så jeg annonsen i Sandefjords Blad. Om gratis haik. Konkurranse er fine greier, sier Meråkerås til DN. Dermed kom han seg hjem tre–fire timer tidligere enn dersom han måtte vente på Norwegians kveldsavgang.

– Det er jo typisk SAS-konsernet hvor jo Widerøe inngår å dumpe prisene til nivåer de ikke har råd til før de løper til staten når kassa er tom, sier Anne-Sissel Skånvik, kommunikasjonsdirektør i Norwegian, til DN.

Richard Kongsteien, kommunikasjonsdirektør i Widerøe, synes gårsdagen på Torp var helt fantastisk – godt hjulpet av en kansellert Norwegian-avgang.

– Det var gledeshyl ved gaten da to eldre damer fikk gratis haik med oss i stedet. Sånt er veldig hyggelig, sier Kongsteien.

Han legger samtidig til at Norwegians inntreden har satt Widerøe i en alvorlig situasjon, og at dette står om Widerøes videre eksistens på Torp.

Les også:

- Vi tar hva som helst - hvor som helst

Røkke-venn fikk 45 millioner

Kan miste alt etter skjemaglipp

Mye raskere, bedre dekning, men lite superfart

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden