Reitan blir Europas nest største kioskselskap

Kjell Magnus Reitan er meget godt fornøyd med oppkjøpsprisen (foto: Scanpix).
Kjell Magnus Reitan er meget godt fornøyd med oppkjøpsprisen (foto: Scanpix).

Kjøper 1048 nye kiosker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Reitan Servicehandel (RSH) kjøpte igår 1048 kiosker i R-Kioski-kjeden i Finland, Estland og Litauen for en knapp milliard kroner, skriver Dagens Næringsliv.

Reitan-familien er nå største kioskaktør i sju land – og nest størst i Europa med totalt rundt 2500 utsalgssteder, etter franske Lagardere.

Med på kjøpet følger også distribusjon av aviser og blader i Estland og Litauen. Selgeren Sanoma trekker seg samtidig ut av kioskdrift.

– Det er en fantastisk dag, jeg kan ikke helt skjønne at vi er der. Vi har holdt på med dette i over ti år. Å få til en fusjon med finnene har vært målet vårt hele tiden, men tidligere har det strandet. Blant annet fordi de har krevd 51 prosent eierskap i et felles selskap. Det er også litt gøy at R-Kioski ønsket å kjøpe Narvesen, og eide 9,9 prosent da vi tok over i 2000. Nå er det i stedet vi som kjøper opp dem, og det til en utrolig god pris, sier administrerende direktør Magnus Reitan i RSH til Dagens Næringsliv.

Ingen omprofilering

Fra før er familieselskapet størst på kiosk i Norge, Sverige, Danmark og Latvia - gjennom kjedekonseptene Narvesen, 7-Eleven, Shell-7-Eleven og Pressbyrån. Nå inntar RSH samme posisjon også i Finland, Estland og Litauen.

– Foreløpig er vi bare nest største i Europa, og vi har tenkt å gi Lagardere kamp om å bli størst, men det må skje etterhvert. De neste tre til fem årene skal vi konsentrere oss om de landene vi er i, sier Magnus Reitan til DN.

R-Kioski omsatte ifjor for rundt 2,8 milliarder norske kroner, og satt igjen med et driftsresultat på knapt 115 millioner kroner.

Det er ingen planer om å omprofilere disse kioskene til 7-Eleven eller Narvesen.

- Sverige er det mest lønnsomme landet i RSH. Kjøpet av Pressbyrån var en suksess. I Danmark har det vært tungt, men ifjor tjente vi endelig penger. I år skal overskuddet bli tosifret, i antall millioner, sier Magnus Reitan.

Les også:

Milliardfest i Reitan-fjøset

Mener staten har mye å lære av Rema

- Det var ingen som så sammenhengen

Kan miste alt etter skjemaglipp

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden