Sp splittet i synet på vikardirektivet

INGEN KOMMENTAR: Senterpartiets leder Liv Signe Navarsete vil ennå ikke si hvilket standpunkt partiet faller ned på i spørsmålet om EUs omstridte vikardirektiv. Foto: Scanpix
INGEN KOMMENTAR: Senterpartiets leder Liv Signe Navarsete vil ennå ikke si hvilket standpunkt partiet faller ned på i spørsmålet om EUs omstridte vikardirektiv. Foto: Scanpix

Sp er splittet i synet på EUs omstridte vikardirektiv og har ennå ikke tatt stilling til om partiet skal ta dissens i regjeringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Nationen er det uenighet om direktivet både i Senterpartiets stortingsgruppe og blant partiets regjeringsmedlemmer.

Saken ble drøftet på et møte i sentralstyret fredag, men noen endelig konklusjon ble ikke trukket.

Partileder Liv Signe Navarsete vil overfor Nationen ikke kommentere om Senterpartiet kommer til å ta dissens i regjeringen, slik SV fredag varslet at det akter å gjøre.

Les også: – Nå må vi gjøre som SV

– Jeg har hele tiden skjønt at det var intern uenighet om direktivet, seier SVs arbeidspolitiske talskvinne Karin Andersen.

– Mitt håp er likevel at Sp holder det de har lovet, sier hun.

Hun viser til at Senterpartiets arbeidslivspolitiske talsmann Geir Pollestad i januar lovet at LOs syn på saken ville veie tungt når Senterpartiet skulle ta sin beslutning.

Arbeiderpartiets stortingsgruppe vedtok mot et lite mindretall før jul å gå inn for å innføre vikardirektivet i Norge.

Les også: Navarsete: Senterpartiet sier nei til vikardirektivet

Etter den tid har både LO, YS og Unio bedt Ap snu og sikre flertall for en norsk reservasjon mot direktivet.

SV og Senterpartiet har tidligere tatt dissens i regjeringen mot tjenestedirektivet og datalagringsdirektivet. Skulle det samme skje nå, blir det den tredje EU-dissensen så langt i den rødgrønne regjeringstiden.

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden