Skattekrav på 60.000 truet Ihus med konkurs

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix

En feilpostert skatteinnbetaling hos Ihus kunne slått Geir Ole Reiakvams eiendomsmeglerkjede overende. Fortsatt brenner det et blått lys for Frognerveien Eiendomsmegling

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en årrekke har det stormet hardt rundt borettslagsgründer Geir Ole Reiakvam. Gjennom etableringen av en rekke borettslag har Reiakvam havnet en rad rettstvister de siste årene. Han har også vært i stridigheter med kemneren, noe som holdt på å resultere i at hans villa på Bygdøy i Oslo gikk under tvangssalgshammeren.

Les også: Pansatt for 110 millioner

Denne gangen var det selskapet Ihus Franchisedrift som drives av og indirekte eies Reiakvam som var begjært konkurs av Skatt øst.

– Nei, nei, nei, nei. Er du gæren. Det blir det ikke noe av, sier eier Geir Ole Reiakvam til DN.no.

Under én uke før rettsmøte skulle holdes, trakk skatteoppkreveren kravet etter å ha fått penger fra Reiakvams selskap. Ifølge Reiakvam var det et krav på 60.000 kroner som var årsaken til begjæringen.

Rot i papirene

– Vi hadde en feil postering av en innbetaling. Vi var sikre på at vi hadde betalt, men så var det betalt inn for feil selskap, forklarer han.

Etter at glippen ble oppdaget og pengene innbetalt, bekreftet Skatt Øst i en epost til Reiakvam at konkursbegjæringen ville bli trukket.

Men berammingslisten hos Oslo byfogdembete bærer bud om at Reiakvam likevel må møte i tingretten kommende onsdag. Han har også mottatt konkursbegjæring for en av sine andre selskaper, Frognerveien Eiendomsmegling.

Konfrontert med dette begynner Reiakvam å le:

– Jeg sender deg papirene om den begjæringen på epost nå, nærmest kniser Reiakvam, som er styreleder i selskapet.

Hvem skal ut?

Papirene Reiakvam oversender viser at Frognerveien Eiendomsmegling har fått konkursbegjæringen til et britiskregistrert selskap innenfor bygg- og rehabilitering som har adresse på en helt annen kant av byen. Han videresender også en epost sendt tidligere i uken der han gjorde byfogdembetet klar over at han har mottatt feil begjæring.

På tross av Reiakvams dokumentasjon og svar til byfogden tyder alt på at Frognerveien Eiendomsmegling er begjært konkurs av Skatt Øst.

– Det stemmer at Frognerveien Eiendomsmegling er begjært konkurs, sier seksjonssjef Kjersti Bratseth til DN.no. Hun ser ikke bort fra at det kan ha skjedd en ombytting av papirene, men forsikrer at konkursbegjæring blir forkynt på flere måter.

– Vi får håpe at én av de fire forsendelsene er korrekte, sier hun. Så langt har ikke byfogden mottatt noen kvittering på at begjæringen er forkynt.

– Hvis ikke saken er forkynt på riktig måte må vi utsette rettsmøtet, sier Bratseth og legger til at fristen for forkynning er 48 timer. Det betyr at korrekt begjæring må være riktig mottatt rundt lunsjtider mandag.

Les også:

28-åring tjener millioner på ordspill

USA går til angrep på aksjerobotene

Ulovlig uttak på 97 millioner

Disse brillene skal revolusjonere skisporten

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden