Kvinner søker seg vekk fra dårlige sjefer

Den nestviktigste grunnen til at kvinner bytter jobb, er at de ikke er fornøyd med ledelsen. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Den nestviktigste grunnen til at kvinner bytter jobb, er at de ikke er fornøyd med ledelsen. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mens kvinner bytter jobb når de flytter et annet sted eller fordi de ikke er fornøyd med sjefen, er tendensen at menn bytter jobb for å få høyere lønn, viser en fersk undersøkelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den viktigste årsaken til at kvinner bytter jobb, er at de flytter - og derfor blir nødt til å finne en ny jobb på sitt nye bosted. Men også dårlig ledelse er en svært viktig årsak til at kvinner velger å se seg om etter en ny jobb, viser en ny undersøkelse gjennomført for bemannings- og rekrutteringsbyrået Proffice.

Les også: Sykepleiere tjener like mye som ingeniører

Nærmere bestemt oppgir en av fem kvinner at de bytter jobb på grunn av flytting, mens ønske om å få en ny og bedre sjef er viktigste årsak til jobbytte for 16 prosent av kvinnene.

- Familien med på flyttelasset

– At flere kvinner enn menn bytter jobb fordi de må flytte er overraskende. Kanskje er det fordi menn tradisjonelt har tjent mest, og familiene har blitt med på lasset hvis mennenes jobb flytter? Det kan være vanskelig å finne ny en jobb man trives med hvis familien flytter, men samtidig kan det være en god mulighet til å prøve noe nytt, sier Stein André Haugerud, direktør i Proffice i en pressemelding.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

En av fem menn oppgir - kanskje ikke så overraskende - at det er lønnsøkning som er årsak til at de bytter jobb.

Viktig med karrieremuligheter

Manglende motivasjon og få fremtidige karrieremuligheter er blant de viktigste årsakene til å finne seg en ny jobb for både menn og kvinner.

Les også: Dette ble fjorårets lønnsvinnere

Her er de viktigste årsakene til å bytte jobb for norske menn og kvinner:

5 hovedgrunner for menn

1. Ønske om høyere lønn

2. At de blir headhuntet

3. Dårlig ledelse

4. Mangel på karrieremuligheter og utfordringer

5. Mangel på motivasjon

5 hovedgrunner for kvinner

1. Flytting til nytt sted

2. Dårlig ledelse

3. For kjedelige arbeidsoppgaver

4. Dårlig lønn og mangel på motivasjon

5. Mangel på karrieremuligheter

Om undersøkelsen

Gjennomført av Respons analyse for Proffice. Et representativt utvalg på nær 1100 personer har blitt spurt hva som var grunnen til at de byttet jobb forrige gang.

Les flere artikler fra ABC Penger her

Les flere nyheter her