Røkke kjøpte ny millioneiendom på Konglungen

Dette er det femte eiendomskjøpet Røkke gjør på Konglungen (foto: Scanpix).
Dette er det femte eiendomskjøpet Røkke gjør på Konglungen (foto: Scanpix).
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kjell Inge Røkke (53) har sikret seg nok en naboeiendom på Konglungen i Asker. Prislapp: 12,6 millioner kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge Budstikka ble overdragelsen av Konglungveien 36 registrert 11. januar i år. Kjell Inge Røkke og konen Anne Grete Eidsvig står som kjøpere. Dette blir bekreftet av Røkkes pressetalsmann Rolf Nereng til lokalavisen i Asker og Bærum.

– Det var en mulighet som dukket opp da eiendommen ble til salgs. De har foreløpig ingen planer om hva eiendommen skal brukes til, legger Nereng til.

Nummer fem i rekken

Dette blir det femte eiendomskjøpet ekteparet gjør på Konglungen. Siden 2005 har Røkke og Eidsvig sikret seg fem eiendommer med en sammenlagt pris på over 64 millioner kroner.

Villa og garasje er ikke det eneste Røkke og Eidsvig har bygget på Konglungen. På den andre siden av høydedraget bak villaen kjøpte Røkke opprinnelig en tomt til bruk som parkeringsplass for anleggsarbeiderne, som skulle ferdigstille Røkkes eiendommer på Konglungen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Da byggearbeidene var over, ble tre hus med til sammen seks leiligheter byggemeldt. Røkkes innleide prosjektleder Haakon Throbjørnsen uttalte til DN ifjor at dette var boliger for dem som jobber rundt Røkke.

- Det er Røkke som eier dem alle sammen, og vil bruke boligene til gjester eller andre. Men i utgangspunktet er de tenkt som tjenesteboliger, uttalte Thorbjørnsen til DN i juni 2011.

Reguleringsplanen og tomtestørrelsen gjorde at boligene måtte bygges som eneboliger med hybel. Hvert hus har en leilighet på 114 kvadratmeter og én på 74 kvadratmeter.

Beboerne kan nyte godt av to bad i hver bolig, men ellers en tilsynelatende nøktern og standard i de små trehusene.

Ballbinge og ny vei

I tillegg til storkjøp på Konglungen har Røkke flere ballbinger til Asker kommune. Naboene har også kunnet glede seg over ny vei og fortau, samtidig som byggearbeidene har medført lite klager og protester.

Les også:

Bygde seks tjenesteboliger

Verdensbanken advarer mot kinesisk krise

15 milliarderskontrakt til Songa

Avdekket utbredt juks i restaurantbransjen

Les flere artikler fra ABC Penger her

Les flere nyheter her