Vollvik selger mobilkundene til Chess

Artikkelen fortsetter under annonsen

De siste brikkene falt på plass for Ludos mobilkunder på en pressekonferanse med Ludo-gründer Idar Vollvik torsdag: Telia Sonera-eide Chess overtar Ludo-kundene i Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Fakta om Ludo Mobil:

* Torsdag ble Ludo Mobils kunder solgt til selskapet Chess. Chess eies av svenske TeliaSonera. Det svenske selskapet eier også NetCom og NextGenTel i Norge.

* Idar Vollvik startet Ludo Mobil i 2009. Han hadde tidligere bygget opp mobilselskapet Chess som han solgte til TeliaSonera i 2005.

* Vollvik satt igjen med én milliard kroner etter salget, men tapte det meste på aksjehandel.

* Vollvik driver flere selskaper under Ludo-navnet. Blant annet selger han klær, spisebestikk, elektronikk og andre produkter i Norge. Ludo har skaffet seg mobillisenser i utlandet.

* De siste månedene har Ludo Mobil blitt begjært konkurs flere ganger. Hver gang har Vollvik klart å skaffe nok penger i siste liten.

* Ludo har leid mobilnett fra selskapet Ventelo. Ventelo har millionkrav mot Ludo, og har framsatt en konkursbegjæring som skal behandles i Bergen tingrett 1. mars.

* Etter salget av mobilkundene sier Vollvik at han skal gjøre opp med Ventelo og unngå konkurs

Ludo har vært truet av konkurs fordi selskapet Ventelo har et krav på 28 millioner kroner mot Ludo.

Vollvik vil ikke si noe om hva Chess har betalt for kundene, men lover at Ventelo nå vil få pengene. Åtte millioner kroner er betalt, og resten vil bli betalt ifølge avtalen, sier han.

Ludo består

Det har vært mye uro omkring Ludo de siste månedene etter at Ventelo begjærte mobilselskapet og flere andre selskaper under Ludo-paraplyen konkurs. Ventelo har fått Post- og teletilsynets tillatelse til å stenge Ludos kunder ute fra sitt nett fra kommende onsdag.

Les også: Ludo-kunder sikret mobiltilgang

Uroen har trolig kostet mange kunder. For en tid tilbake opererte Ludo med 40.000 kunder mens antallet som blir overført til Chess bare er litt over halvparten.

Det var likevel en smilende fornøyd Vollvik som fortalte om avtalen torsdag. Og han gir seg ikke.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Ludo-navnet består. Vi driver mange andre aktiviteter enn mobiltelefoni. Og vi har sikret rettigheter til navnet i land over hele verden, sier Vollvik som venter seg spesielt mye av en mobillisens selskapet har skaffet seg i Thailand.

Les også: Ingen enighet mellom Vollvik og Ventelo

Satser utenlands

– Der er det 70 millioner kunder som venter på oss. Og mobiltelefoni i Thailand er omtrent der Norge var for 10-12 år siden, sier Vollvik som nå gir opp mobilsatsingen i Norge.

– Rammevilkårene for en videreformidler er dramatisk endret de siste 18 månedene. Det er umulig å drive lønnsomt i Norge, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er andre gang Vollvik selger en verdifull kundemasse til svenske TeliaSonera. Han bygde opp Chess som han solgte til det svenske selskapet i 2005. Den gang fikk han 4.500 kroner for hver mobilkunde, og satt igjen med nærmere 1 milliard kroner.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne gangen er betalingen per kunde langt lavere. Verken Vollvik eller Chess-sjef Arve Andreassen vil si noe om hva Chess har betalt for kundemassen.

Les også: Kan ha mistet en tredjedel av kundene

Kjøper opp

Andreassen opplyser at Ludo Mobil er det åttende mindre selskapet som Chess kjøper i Norge, og han regner med at oppkjøpene og veksten vil fortsette. Det svenskeide selskapet har nå nærmere 500.000 norske kunder.

Andreassen og Vollvik jobbet sammen under oppbyggingen av Chess, og Vollvik møtte mange gamle kolleger da han kom til Chess-hovedkvarteret i Bergen for å inngå avtalen.

Både han og Andreassen er svært fornøyde med avtalen som nå foreligger. Overføringen av kunder er i gang, og Andreassen lover de nye kundene god oppfølging og gunstige priser.

Les også: Vollviks imperium kan rakne


Les flere nyheter her