Norwegian-fly evakuert på Gardermoen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Et Norwegian-fly ble evakuert på Gardermoen søndag kveld etter at det kom instrumentell melding om at det var brann i en hjelpemotor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flyet sto parkert ved terminalen på Oslo Lufthavn Gardermoen da instrumentene ga indikasjon på at det var et problem med hjelpemotoren. Det viste seg snart å være en feilmelding, ifølge informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen hos Norwegian.

– Det var kun en indikasjon på brann, og ikke en faktisk brann. Kapteinen fulgte vanlig sikkerhetsprosedyre og evakuerte flyet. Alt gikk rolig og greit for seg, sier Sandaker-Nielsen til NTB.

Det var 139 passasjerer om bord i flyet, som skulle til Bergen. Et nytt fly ble satt inn. Flyet der feilmeldingen oppsto, skal nå gjennomgås av Norwegians tekniske avdeling.

Det var like før avgang at passasjerene fikk beskjed over høyttaleranlegget om å evakuere.

– Strømmen gikk plutselig, og kom så på igjen. Det kom en melding om at det var brann i halen, og vi fikk beskjed om å evakuere, sier passasjer Ole Ivar Steinsland (31) til VG Nett.

Ifølge Steinsland ble noen av passasjerene litt stresset av hendelsen. Han sier politi og brannvesen var raskt på stedet og at evakueringen foregikk uten problemer.

Les flere nyheter