Meny

Coca-Cola kutter 400-500 stillinger i Norge

Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De første oppsigelsene vil skje i oktober 2012.

Coca-Cola Enterprises Norge AS (CCEN) investerer over 600 millioner kroner i en ny, styrket forretningsmodell, skriver selskapet i en pressemelding.

Beslutningen skal skape langsiktig verdivekst, gi flere nye flasketyper å velge mellom og effektivisere selskapets distribusjonsmodell. Den danner også grunnlaget for etableringen av Norges første gjenvinningsanlegg for plastflasker.

Restruktureringen vil starte til sommeren og de nye produksjonslinjene og distribusjonsmodellen forventes å være operative i løpet av mars 2013. Som et resultat av disse endringene regner CCEN med at mellom 400 og 500 årsverk blir overtallige mellom oktober 2012 og mai 2013.

Styrket forretningsmodell

- Det er flere årsaker til denne betydelige investeringen, sier Stein Rømmerud, konserndirektør for kommunikasjon og samfunnskontakt i CCEN:

- For det første har vi en sterk tro på vekstpotensialet for den norske virksomheten. For det andre ønsker vi å styrke vår langsiktige virksomhet her i Norge ved å tilby nye og innovative produkter i fremtiden. For det tredje har vi muligheten til å forbedre vår kundeservicemodell. Ved å gå over fra gjenbruksflasker til gjenvinnbare flasker og gå over til grossistdistribusjon, tilpasser vi oss forventningene fra kunder, forbrukere og våre egne mål for bærekraftig utvikling, opplyser han.

Dagligvarebransjen og forbrukermarkedet har utviklet seg mye de siste årene, og CCEN tilpasser nå virksomheten for å sikre fortsatt produksjon i Norge og fremtidig vekst. Derfor har de startet en prosess for å endre kundeservicemodellen.

- Vil ha tett og åpen dialog

Coca-Cola er opptatt av å behandle hver enkelt som er berørt av restruktureringen ansvarlig og profesjonelt, og av å ha en tett og åpen dialog med medarbeiderne og de tillitsvalgte gjennom hele restruktureringen, understreker Stein Rømmerud.

- Hver enkelt berørt medarbeider vil få tilbud om å delta i vårt skreddersydde omstillingsprogram, der vedkommende vil få individuell hjelp til å komme over i ny jobb. Vår målsetting er å tilrettelegge for at de berørte får best mulig støtte gjennom hele restruktureringen, sier han.

De første oppsigelsene vil skje i oktober 2012, og CCEN har allerede iverksatt et omfattende omstillingsprogram i samarbeid med en profesjonell ekstern aktør.

Les også:

Fra milliardær til attføring fra Nav

Tapte 2,5 millioner per solgte bil

Fete bonuser i Skagen - men ingen jobbkø

Knalltall fra DNB

Les flere artikler fra ABC Penger her

Les flere nyheter her

Populært