Meny

Knalltall fra Norwegian

Norwegian fløy for første gang over 1 million passasjerer i januar (foto: Scanpix).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norwegian satte januar-rekord for både antall passasjerer og fyllingsgrad i år.

Passasjerveksten fortsatte for Norwegian i januar.

Både antall passasjerer og fyllingsgrad er den høyeste Norwegian har hatt i en januar måned, som tradisjonelt er lavsesong i flybransjen. Over 1,1 million passasjerer fløy med lavprisflyselskapet, en økning på 17 prosent sammenlignet med samme måned ifjor.

Kabinfaktoren var på 76 prosent, opp tre prosentpoeng fra tilsvarende periode foregående år. Enhetsinntekten (RASK) økte med 6 prosentpoeng.

Yielden i desember estimeres til 0,45 kroner, mens enhetskostnadene (RASK) anslås til 0,34 kroner.

- Vi er svært godt tilfreds med trafikktallene denne måneden. Det er første gang vi flyr over en million passasjerer i en januar måned. Vi har heller aldri tidligere hatt en så høy fyllingsgrad i en lavsesongmåned som januar. Det er hyggelig å se at stadig flere passasjerer setter pris på våre nye fly og gratis bredbånd om bord, sier administrerende direktør Bjørn Kjos i en kommentar til tallene.

Selskapet opererte 99,8 prosent av de planlagte flyvningene i denne måneden, hvorav 82,1 prosent gikk på oppsatt rutetid.

Norwegian skal fase inn 13 fabrikknye fly i år, hvorav de to første ble levert i januar. Av en flåte på 62 fly har nå 34 fått bredbånd.

Les også:

Nye problemer for Boeings Dreamliner

Acta-aksjen tatt ut av handel

Kunderush til Telenor i India i helgen

Hellas kan bli kastet ut i kaos

Privatøkonomi
Populært