Meny

Nye India-lisenser kan koste Telenor 12 milliarder

Telenors styreleder Harald Nordvik kan komme til å måtte punge ut med 12 milliarder kroner om de vil ha tilbake mobillisensene de har mistet i India (foto: Scanpix).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Telenor må trolig bla opp hele 12 milliarder kroner for å få tilbake mobillisensene de har mistet i India, tror en britisk analytiker.

Torsdag ble det kjent at Telenors datterselskap Uninor hadde mistet 22 mobillisenser i India etter en dom i indisk høyesterett.

Les: Korrupsjonssak koster Telenor lisensen i India

Telenor varslet dagen etter nedskrivninger på 4,2 milliarder kroner og ønsket ikke å si om de kommer til å by på lisensene når de lyses ut på nytt.

Dersom Telenor gjennom Uninor velger å gjøre dette, må de trolig ut med 2,1 milliarder dollar, rundt 12 milliarder kroner for å få tilbake lisensene, sier telespesialisten Saeed Baradar i banken Société Générale i London til Aftenposten.

Telenor har så langt investert 8 milliarder kroner i India og har i tillegg garantert for en gjeld på 6 milliarder kroner. Baradar mener konsernet nå bør pakke sammen i India.

Les: Telenor kan bli tvunget til å bli

– Telenor trenger virkelig å komme seg ut, fordi aksjonærene er bekymret over at kapitaldisiplinen vil bli brutt i India, sier han.

Ingenting tyder foreløpig på at Telenor-ledelsen vil lytte til dette rådet. Fredag var Telenors Asia-sjef Sigve Brekke i møter med indiske politikere, og mandag er fornyings- og administrasjonsminister Rigmor Aasrud (Ap) på plass i landet.

– Jeg vil tro at det blir et tema, formelt eller uformelt i de samtalene hun skal ha i India. Samtidig må vi ha respekt for at det foreligger en høyesterettsdom, som ikke kan settes til side politisk, sa statsminister Jens Stoltenberg (Ap) i en kommentar til Aasruds reise før helgen.

Les også:

Telenor får India-hjelp av regjeringen

Nytt angrep mot Telenor-butikk i Pakistan

Indisk dilemma for Telenor

Les flere artikler fra ABC Penger her

Les flere nyheter her

Populært