Meny

Nå bytter rikingene bil

KLATRER: Registreringene av BMW X3 økte med 848 prosent fra januar året før. Bilen klarer dermed en niende plass blant modellene i januar.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Januarsalget av personbiler økte fra fjoråret. Spesielt salget av luksusbiler tok av.

Det ble registrert 10.838 personbiler i januar i år, noe som er en økning på 4,5 prosent fra året før, viser tall fra Opplysningsrådet for veitrafikken. Årets januarsalg er 27 prosent bedre enn gjennomsnittet for måneden de siste ti årene.

Premium vokser

Det er spesielt de dyrere premiumbilmerkene som øker salget, noe som skyldes at mange av de dyrere modellene ble billigere etter nyttår, da de nye bilavgiftene trådte i kraft.

På topp regjerer som vanlig Volkswagen før Toyota, med en markedsandel på henholdsvis 14,1 og 12,8 prosent. Men begge disse solgte flere biler i januar 2011.

På tredjeplass finner vi Volvo, som har økt salget med 38,9 prosent sammenlignet med samme måned året før. Etter Ford på fjerde, kommer Audi på en femteplass med 7,3 prosent markedsandel og en økning på 87 prosent fra januar 2011. BMW kommer på plassen etter, med en økning på 55,7 prosent og en markedsandel på 6,7 prosent. Også Mercedes-Benz økte med 27,7 prosent og har i januar en markedsandel på 4,3 prosent.

Lenger ned på listen kommer det en stor fremgang for Kia, Lexus, Land Rover, Porsche og Jeep.

Andelen firehjulsdrift på modellene solgt i januar var på nesten 35 prosent. Det er nesten ti prosent mer enn 4x4-andelen for hele 2011.

Golf mest solgt

Mest solgte modell er som vanlig Volkswagen Golf, med den nye utgaven av småbilen Toyota Yaris på andreplass. Deretter følger Volkswagen Tiguan, Nissan Qashqai og Volvo V70.

På en 13. plass kommer den elektriske Nissan Leaf med 210 registreringer, den parkerer dermed konkurrentene ettersom elbilsalget i januar var på 257 biler.

Mange store suver

Av de mer «morsomme» modellene solgte den nye storsuven Mercedes M-klasse hele 86 biler i januar. Det er like mange som for hele 2011. Konkurrentene BMW X5, Porsche Cayenne og Volkswagen Touareg økte også salget med henholdsvis 177,107 og 140 prosent.

Mercedes' ur-terrengkriger Geländewagen ble registrert i 15 personbil-eksemplarer i januar, det er eksakt like mange som de siste fire årene til sammen.

Varebilsalget sank med 11,1 prosent til 2.302 biler i januar.

Her kan du lese om fjorårets bilsalg: - 2011 har vært nærmest som et eventyr

Les også:

Volkswagens rekordår

Full fres for Porsche

Her er fjorårets sikreste biler

Les flere artikler fra ABC Penger her

Les flere nyheter her

Privatøkonomi
Populært