Plumbo-vokalist beklager

Plumbo-vokalist Lars-Erik Blokkhus' vits under utdelingen av Spellemannprisen lørdag kveld skaper reaksjoner. (Foto: Scanpix)
Plumbo-vokalist Lars-Erik Blokkhus' vits under utdelingen av Spellemannprisen lørdag kveld skaper reaksjoner. (Foto: Scanpix)

Mandag skal produsenter og ledelsen av Melodi Grand Prix diskutere Plumbo-vokalistens famøse Spellemann-vits om Madcon-guttas hudfarge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi skal ha et møte mandag morgen. Dette er en reaksjon på hva som skjedde under Spellemannprisen. Det kom ganske kraftige reaksjoner både fra publikum, presse og involverte. Vi vil ha alle fakta på bordet, så vi skjønner hva som skjedde, sier MGP-prosjektleder Stian Malme i NRK til NTB.

Plumbo skal være med i Melodi Grand Prix, og spørsmålet er om dette får noe å si for gruppas deltakelse.

– Vi er ikke interessert i å gjøre noe overilt. Derfor skal produsenter og ledelsen ha et møte der vi skal gå gjennom alle fakta, sier Malme.

«Mokkamann»

Tshawe Baqwa og Yosef Wolde-Mariam i Madcon delte ut prisen for årets hit til nettopp Plumbo for låten «Møkkamann» lørdag kveld. Men da Plumbo-medlemmene skulle opp på scenen for å motta prisen, vitset vokalist Lars Erik Blokkhus om at da han så de to, burde låten fått navnet «Mokkamann».

Publikum reagerte ved å bue på prisvinnerne. Også på sosiale medier som Twitter og Facebook var reaksjonene mange.

Les også: Twitter-storm etter Plumbo-spøk

– Dårlig spøk

Plumbo-gjengen fra Sande i Vestfold opplevde at én setning som var humoristisk ment, sendte lørdagskvelden fra himmel til helvete på få sekunder. Blokkhus selv brukte store deler av kvelden og natta på å beklage spøken.

– Jeg skjønte hva jeg hadde sagt idet de siste bokstavene ramlet ut av munnen min, fortalte vokalisten til VG søndag.

– Det var feil tidspunkt og en jævlig dårlig spøk, fortsetter han.

Madcons manager, Peter Peters, understreker overfor Drammens Tidende at kommentaren ikke har utløst noen konflikt mellom Plumbo og bandet hans.

– De tenker ingen ting om det. Vi avsluttet kvelden med å drikke vin sammen med deler av Plumbo-crewet. Vi går ikke rundt og er sure på Plumbo på grunn av den sleivkommentaren der, sier manageren.

Les også: Tshawe raste etter Plumbo-vits

– Upassende

MGP-prosjektlederen Stian Malme reagerte hoderystende på utsagnet.

– Personlig synes jeg dette var en veldig underlig melding å komme med. Det var en særdeles malplassert og upassende spøk, sier Malme.

Den første delfinalen i årets Melodi Grand Prix holdes på Ørland hovedflystasjon i Brekstad lørdag 21. januar. Lørdagen etter skal etter planen Plumbo framføre låten «Ola Nordmann» i Arena Larvik, med den internasjonale finalen i Baku i Aserbajdsjan i mai som det store målet.

Les også: NRK holder krisemøte

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden