Kornbåt var 70 meter unna grunnstøting

Kapteinen og styrmannen på kornbåten MS Hako ble lørdag ettermiddag pågrepet mistenkt for å ha ført båten med promille. Båten hadde lenge kurs rett mot land.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var lørdag formiddag at båten holdt kurs mot land. Episoden oppsto like etter at båten hadde lagt fra kai i Holmestrand, skriver Dagbladet.

– Korrespondansen foregikk på en måte som antydet at alt ikke var slik det skulle, for å si det diplomatisk, sier trafikkleder ved Horten trafikksentral, Trond Øynes, til avisen.

Øynes tok derfor kontakt med et kystvaktskip i nærheten. I mellomtiden endret kornbåten kurs – mot land.

– Jeg anropte kapteinen igjen for å høre hva han drev med. Jeg fikk beskjed om at han hadde problemer med autopiloten, sier Øynes.

Etter flere anrop og videre korrespondanse fikk trafikklederen etter hvert kontroll over situasjonen. Kornbåten senket farten og endret kurs bort fra land. Øynes anslår at båten var 70 meter fra å grunnstøte.

Etter en rute som lignet på et åttetall, fikk kapteinen ført båten tilbake til kai ved Holmestrand. Der ventet Vestfold-politiet, som brakte både kapteinen og styrmannen inn til avhør, mistenkt for promillekjøring.

Les også: Slik er promillereglene til sjøs

Les også: Norske piloter kan fly med promille

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden