Beskylder Giske for løgn

Nærings- og handelsminister Trond Giske holder pressekonferanse i forbindelse med oppstyret rundt salget av TV2. (Foto: Fredrik Varfjell / Scanpix)
Nærings- og handelsminister Trond Giske holder pressekonferanse i forbindelse med oppstyret rundt salget av TV2. (Foto: Fredrik Varfjell / Scanpix)

Høyres nestleder Jan Tore Sanner mener næringsminister Trond Giske løy da han skrev i en tekstmelding at grunnen til at regjeringen ikke hadde ment noe om TV 2-salget var dårlig tid.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Trond Giske har formidlet et budskap til Harald Norvik som er usant, og jeg registrerer at Statsministerens Kontor sier at Giske har vært misvisende. Det er en meget pen måte å si at Giske lyver, sier Sanner til NRK lørdag.

Fredag kveld offentliggjorde næringsminister Trond Giske to tekstmeldinger som ble sendt fra hans departement til styreleder i Telenor, Harald Norvik. Tidligere samme dag sa Norvik på en pressekonferanse at han hadde opplevd utilbørlig press fra Trond Giske i forbindelse med salget av TV 2-aksjene.

Statsminister Jens Stoltenbergs talsmann, Hans Kristian Amundsen, opplyser til Aftenposten at «det er hva statsministeren sier, som gjelder, og det er at regjeringen ikke hadde en mening, for det tilligger selskapets organer å beslutte et salg».

SV-politiker Heikki Holmås sier imidlertid til NRK at det var meningen at regjeringens underutvalg, som består av de tre partilederne, skulle drøfte saken.

– Det var ikke en sak for regjeringen, men det var et ønske fra Kristin Halvorsen om å få et notat og få drøftet dette. Det er ikke uvanlig i sånne saker, sier Holmås.

– Giske har ikke løyet, legger Holmås til.

Les også: - Ikke optimalt å drive politikk per SMS

Les også: Giske: - Det var ingen trussel

Les også: Stoltenberg: - Har full tillitt til Giske

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden