Giske: – Det var ingen trussel

Næringsminister Trond Giske intervjues utenfor NRK fredag kveld. Foto: Fredrik Varfjell / Scanpix
Næringsminister Trond Giske intervjues utenfor NRK fredag kveld. Foto: Fredrik Varfjell / Scanpix

Næringsminister Trond Giske (Ap) sier han ikke har truet styreleder Harald Norvik i Telenor rundt salget av TV 2. Han sier også at han kommer til å offentliggjøre to SMS-er som er sendt styrelederen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Les SMSene nederst i artikkelen)

– Jeg vil tro at ethvert selskap som får politiske meningsytringer, opplever det som press. Norvik sier at han opplevde dette som et utilbørlig press. Det får vi bare ta til etterretning at han mener, sier Giske i et intervju med TV 2 fredag kveld.

– Vi har hatt vår kommunikasjon med Telenor innenfor de rammene som er lagt og som jeg selv har ført i pennen i stortingsmeldingen som vi la fram i fjor vår. Det er fullt mulig å si vår mening og samtidig være tydelig på at det er styret som tar beslutninger, fortsetter Giske.

– På et møte med meg spurte han (Norvik, red.anm.) om dette kunne få konsekvenser. Og da sa jeg kategorisk at det ikke lå noen trussel i dette, sier Giske.

– Det som jeg synes Norvik sa tydelig, er at han på møtet med meg kategorisk fikk fastslått at det ikke var noen trussel mot styret.

Les også: Stoltenberg: Har full tillit til Giske

Norvik har fortalt om to SMS-meldinger der Giske skal ha skrevet at regjeringen faktisk skulle behandle et salg.

– I SMS-ene sto det at jeg ønsket å fremme saken for underutvalget. Og for å være sikker på at meningen kommer tydeligere fram enn det Norvik sa, har vi valgt å offentliggjøre dem. De vil bli offentliggjort i sin helhet, sier næringsministeren.

SMS-ene sendt til Harald Norvik

* SMS 1, 7. januar kl. 13.52.: «Takk. Vet du noe mer om tidsløp? Statsråden har bedt meg formidle at han fortsatt mener at det må finnes en løsning hvor TV2 ikke selges. Dette er forsterket av at de ansatte i A-pressen så klart går imot. Han ønsker å orientere regjeringens underutvalg. Og ber om at det ikke fattes noe vedtak om salg før som. Også er drøftet der fint om du kan kontakt meg. Mvh (navn på embetsmann)».

* SMS 2, 7. januar kl. 14.23. «Harald. Statsråden ønsker å presisere at når han ønsker å drøfte saken i regjeringen så er det ikke for å instruere, men for at regjeringen skal være orientert før noe vedtak er fattet. Han ønsker også formidlet i styret at informasjon i denne saken har vært dårlig håndtert og at en rask beslutning nå vil forsterke dette. Når statsministeren sier at R ikke har noen mening mener Giske det nettopp har sammenheng med at tidsløpet ikke har gitt tid til å drøfte saken». (Kilde: Nærings- og handelsdepartementet)

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden