Meny

Gjelsten og Hagen satser milliard på oljevekst

Bjørn Rune Gjelsten og Stein Erik Hagen har sikret seg indrefileten på eiendomsmarkedet i Hammerfest.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sikret seg kremeiendom i Hammerfest før storfunnet i Barentshavet.

Hammerfest seiler opp som «nye» Stavanger etter nok et nytt stort funn i Barentshavet. Med Goliat allerede i boks, Snøhvit i full drift og gårsdagens nye storfunn, sitter Hammerfest med den antatt sterkeste hånden i kampen mot Harstad, Tromsø og Sandnessjøen om å være oljebyen i Nord-Norge.

Stein Erik Hagen og Bjørn Rune Gjelsten sikret seg kremeiendommen i Hammerfest før storfunnet i Barentshavet, skriver Dagens Næringsliv. De kom ifølge DN tidlig, pekte på indrefileten og la pengene på bordet.

30.000 kvadratmeter

Nå vil de satse én milliard kroner for å bygge supermoderne kontor- og hotellbygg i Hammerfest.

– Det er alltid spennende med ny aktivitet i et område, sier Gjelsten til DN.

Sammen med Stein Erik Hagens Orkla, samvirkeorganisasjonen Coop og rederfamilier fra Hordaland vil Gjelsten via sitt heleide selskap Profier satse én milliard kroner på et nytt praktbygg på bryggekanten i Hammerfest.

Planen er å bygge ut totalt 30.000 kvadratmeter lokaler for kontor, handel og hotell på tomten. Et parkeringsanlegg på 10.000 kvadratmeter kommer i tillegg.

Selve indrefileten

– Dette er selve indrefileten i et veldig spennende område. Vi ser for oss samlede investeringer på 800 millioner til én milliard kroner når vi er ferdig i 2016-17. Vi har vært aktiv i flere byer langs kysten hvor petroleumsrettede virksomheter har etablert seg. Vi kom relativt tidlig til Finnmark, og mener byen er den desidert mest modne byen i Nord-Norge for petroleumsrettede virksomheter, sier Knut S. Olsen i Finansgruppen Eiendom til DN.

Strandparken Eiendom eies av Strandparken Holding, hvor Strandparken Utvikling igjen eier 50 prosent.

Her er Coop Norge Eiendom eier med 40 prosent foran Gjelstens Profier, Orklas Finansgruppen Eiendom og Løseths Norutbygg, som alle eier 20 prosent hver.

Les også:

Vil pumpe olje fra storfunnene før 2020

Storfunnet kan øke Statoils børsverdi med 6 mrd.

Sendte regningen til Monaco

- Perfekt match for SAS

Les flere artikler fra ABC Penger her

Les flere nyheter her

Privatøkonomi
Populært